Raportul privind Obiectele Zburătoare Neidentificate. Concluziile la care au ajuns serviciile de informații din SUA

08 06. 2021, 09:00

Concluziile unui raport clasificat al serviciilor de informații din SUA în existenței Obiectelor Zburătoare Neidentificate de origine extraterestră sunt, mai mult sau mai puțin, neconcludente.

Armata și serviciile de informații din Statele Unite ale Americii nu au găsit dovezi care să sugereze că obiectele zburătoare aparent foarte avansate observate de piloți militari americani erau nave ale unei civilizații extraterestre, potrivit publicației The New York Times și altor organizații de presă care au primit informații despre raport.

Însă, raportul nu a putut explica nici zecile de fenomene și incidente, unele filmate de piloți, astfel că existența extratereștrilor nu poate fi exclusă.

Potrivit The New York Times, care a citat oficiali seniori din administrația SUA, raportul a concluzionat că mare parte din cele aproximativ 120 de incidente din ultimii 20 de ani nu au nicio legătură cu tehnologia guvernamentală sau militară americană. Totodată, obiectele nu au fost clasificate nici ca baloane meteorologice.

„Tratăm cu foarte multă seriozitate toate incursiunile în spațiile noastre”

Însă, raportul nu a putut explica, spre exemplu, ce anume au văzut piloții din Marina SUA atunci când au filmat obiectele care aparent se deplasau cu viteze hipersonice și dispăreau fără urmă.

Deși speculațiile privind viața extraterestră au fost mereu subiectul teoriilor conspiraționiste, numărul obiectelor considerate de Pentagon „fenomene aeriene neidentificate” a devenit o problemă reală, în contextul temerilor că inamicii SUA, precum China și Rusia, ar putea fi folosi tehnologii militare și tehnici de supraveghere extrem de avansate și complet necunoscute.

„Tratăm cu foarte multă seriozitate toate incursiunile în spațiile noastre de operare. Ar putea fi vorba despre îngrijorări privind securitatea națională sau siguranța oamenilor”, a explicat John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Raportul nu va oferi concluzii ferme în privința identității obiectelor”

Raportul, solicitat anul trecut, urmează să fie trimis Congresului până la sfârșitul lunii iunie de către directorul serviciilor naționale de informații. Raportul principal va fi declasificat și poate fi dat publicității, însă vor fi și anexe clasificate care vor rămâne un secret.

„Raportul nu va oferi concluzii ferme în privința identității obiectelor”, relatează jurnaliștii de la Washington Post.

Interesul a crescut pentru posibilitatea existenței vieții extraterestre anul trecut, după ce Pentagonul a dat publicității o filmare în care piloții Marinei americani erau uluiți de obiecte care se deplasau cu foarte mare viteză.

Mai mult, numeroși oficiali, inclusiv fostul președinte Barack Obama, și-au exprimat părerile în privința Obiectelor Zburătoare Neidentificate și a vieții extraterestre.

Ce a spus fostul președinte Barack Obama despre Obiectele Zburătoare Neidentificate?

„Ceea ce este adevărat, și vorbesc foarte serios, este că există filmări și imagini cu obiecte pe cer despre care nu știm cu exactitate ce sunt”, a spus fostul președinte Barack Obama într-un interviu difuzat în luna mai, potrivit Science Alert.

Luis Elizondo, care a lucrat în cadrul investigației „fenomenelor aeriene neidentificate” a Pentagonului și a îndemnat instituția să dezvăluie ce știe, a spus că unele incidente sugerează existența unei tehnologii extrem de avansate care nu este cunoscute de omenire.

„Dacă relatările din The New York Times sunt corecte, obiectele văzute de piloți din întreaga lume sunt mult mai avansate decât orice altă tehnologie pământeană cunoscută de serviciile noastre de informații. A sosit momentul să publicăm întregul raport, filmările și datele deținute de Pentagon”, a scris Elizondo recent pe Twitter.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Fost astronaut: Cine crede că OZN-urile sunt extratereștri, acela este un idiot

O nouă filmare, surprinsă de Marina SUA, arată un OZN sferic care dispare brusc în ocean

Un fost senator american susține că Armata SUA nu i-a dat voie să vadă rămășițe de OZN

Pentagonul confirmă că imaginile cu un OZN în formă de piramidă sunt autentice