Home » D:News » Un mecanic de locomotivă din Japonia deschide un proces pentru că a fost amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren

Un mecanic de locomotivă din Japonia deschide un proces pentru că a fost amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren

Un mecanic de locomotivă din Japonia deschide un proces pentru că a fost amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren
Credit foto: Pixabay
Publicat: 12.11.2021

Amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren, un mecanic de locomotivă din Japonia și-a dat angajatorul în judecată.

Mecanicul de locomotivă și-a dat în judecată angajatorul după ce i s-au reținut 49 de cenți din salariu pentru că a provocat o scurtă întârziere în faimosul sistem feroviar al țării, conform BBC.

Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce o neînțelegere la locul de muncă a cauzat, în iunie 2020, o întârziere de două minute.

Acum, mecanicul de locomotivă cere 19.407 de dolari despăgubiri pentru „chinul psihic” la care a fost supus.

Mecanicul de locomotivă a greșit peronul

Potrivit site-ului japonez de știri Soranews24, bărbatul a ajuns la peronul greșit când aștepta să preia ștafeta de la mecanicul anterior. În momentul în care și-a dat seama de greșeală, a ajuns la locul corect, însă schimbul de tură a dus la o întârziere de un minut la plecarea trenului și la o întârziere de un minut când a ajuns, scrie Mediafax.

Mecanicul de locomotivă a refuzat să accepte amenda, spunând că întârzierea nu a cauzat nicio perturbare a orarului sau a pasagerilor, deoarece trenul era gol.

Însă compania spune că în timpul în care bărbatul a greșit peronul nu a lucrat, așa că l-a sancționat așa cum ar face-o în cazul întârzierii unui angajat sau al unei absențe nemotivate.

Sistemul feroviar din Japonia este cunoscut pentru punctualitate. În 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat dintr-o stație cu 20 de secunde mai devreme.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase