Home » D:News » Uzina Ford din Craiova a atins pragul de 1 milion de mașini produse

Uzina Ford din Craiova a atins pragul de 1 milion de mașini produse

Uzina Ford din Craiova a atins pragul de 1 milion de mașini produse
Foto: Shutterstock
Publicat: 24.12.2021

Ford România a atins pragul de 1 milion de maşini asamblate la Craiova de la startul producţiei de maşini Ford în 2009.

În cei 12 ani americanii au produs utilitara Transit Connect, monovolumul B-Max şi SUV-urile EcoSport şi Puma. Cel din urmă a devenit în 2021 şi cel mai bine vândut model Ford la nivel european dar şi pe aproape toate pieţele europene.

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Uzina Ford din Craiova a produs 4 modele de vehicule

Americanii au prezentat oficial la Craiova şi versiunea de competiţie a modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 într-un videoclip. Filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova, video-ul îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT)- Adrien Fourmaux, cât şi pe o parte din angajaţii fabricii de producţie de vehicule de la Ford Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip la ediţia din 2021 a Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally1 marchează prima incursiune a Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Maşina urmează să îşi facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo din ianuarie 2022.

La începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Investiţia totală a Ford în operaţiunile sale de producţie din România este de aproape 2 miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008. În ultimii ani s-au făcut investiţii semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboţi au fost instalaţi pentru a îmbunătăţi şi eficientiza procesele de ştanţare, vopsire sau asamblare a caroseriilor şi şasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule şi motoare ale fabricii Ford de talie mondială din Craiova.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase