Veklury (remdesivir) este aprobat pentru folosirea la pacienții Covid-19 din Uniunea Europeană

23 12. 2021, 09:30
Foto: Shutterstock

Comisia Europeană aprobă utilizarea Veklury (remdesivir) la pacienții COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar.

În urma avizului favorabil al Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Comisia Europeană a emis o decizie pozitivă cu privire la extinderea indicației pentru Veklury (remdesivir) la adulții care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de a evolua la o formă severă de COVID-19.

Această decizie reprezintă o dezvoltare semnificativă care recunoaște soliditatea datelor transmise de compania Gilead Sciences pentru extinderea acestei indicații. Decizia a fost luată după evaluarea datelor transmise de către Gilead, are a depus încă de la începutul lui 2021 o solicitare formală de extindere a indicației terapeutice.

Veklury (remdesivir) poate fi folosit în tratarea pacienților Covid-19 care nu necesită oxigen

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat extinderea indicației terapeutice a medicamentului remdesivir (Veklury), pentru a include tratarea adulților cu Covid-19 care nu necesită oxigenoterapie.

Astfel, Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicației pentru includerea pacienților adulți cu Covid-19 care nu necesită aport suplimentar de oxigen, dar care au risc ridicat de progresie către forme severe ale bolii.