Home » D:News » Elon Musk spune că în curând nu va mai avea cu cine să populeze planeta Marte

Elon Musk spune că în curând nu va mai avea cu cine să populeze planeta Marte

Publicat: 21.01.2022

De ani de zile, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a avertizat în mod repetat că omenirea se îndreaptă către o catastrofă din cauza prăbușirii ratelor globale de fertilitate și astfel vor fi prea puțini oameni care să populeze planeta Marte.

„Ar trebui să fim mult mai îngrijorați de colapsul populației”, a reiterat Musk într-un tweet, citează Futurism.

„Dacă nu sunt destui oameni pentru Pământ, atunci cu siguranță nu vor fi suficienți pentru Marte”, a adăugat el într-un alt tweet .

Asta ar putea fi o veste neplăcută pentru planurile sale îndrăznețe prin care vrea să populeze planeta Marte.

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație

În 2020, experții au avertizat cu privire la o scădere uriașă a numărului de copii născuți în întreaga lume. Ratele de fertilitate ar putea duce la reducerea populației până în 2100. Pandemia COVID-19 a contribuit la accelerarea tendinței, în ciuda faptului că unii au prezis inițial că pandemia va declanșa o creștere a natalității.

Musk susține de multă vreme că aceasta este cea mai mare amenințare dintre cele cu care se confruntă omenirea în secolul XXI.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este natalitatea scăzută și scăderea accentuată în continuare a acesteia. Și totuși atât de mulți oameni, inclusiv oameni inteligenți, cred că sunt prea mulți oameni în lume și cred că populația crește scăpată de sub control”, a spus Musk.

„Dacă oamenii nu au mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, țineți minte asta”

„Vă rog să vă uitați la numere: dacă oamenii nu au mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, țineți minte asta”, a adăugat el.

CEO-ul miliardar are planuri mari pentru specia noastră, printre care unul de a trimite 1.000 de nave spațiale Starship pentru a construi un oraș durabil de un milion de oameni pe Marte.

Dar cu mai puțini viitori rezidenți ai planetei Marte născuți pe Pământ, Musk pare să fie îngrijorat acum de îndeplinirea visului său în care omenirea devine interplanetară; soluția sa pentru supraviețuirea speciei noastre pe termen lung ar putea să nu se împlinească niciodată.

Vă recomandăm să citiți și:

Oxfam: Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei

Deceniul cu cel mai lent ritm de creștere a populației Chinei

Tesla ar putea amâna lansarea Cybertruck cu încă un an. Care este cauza întârzierii?

Blue Origin și Boeing dezvăluie planuri pentru un „parc de afaceri” în spațiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase