Home » D:News » Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea se răcește treptat în toată țara

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea se răcește treptat în toată țara

Publicat: 02.02.2022
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea se răcește treptat în toată țara
Sursa foto: Shutterstock

Potrivit prognozei pentru perioada 31 ianuarie-13 febuarie, emisă luni de meteorologi, vremea se va răci treptat în a doua parte a intervalului.

În prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va avea variații în general între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și 1 grad, potrivit Mediafax.

Vremea în Banat

În cea de a doua, vremea se va răci trepat, de la o medie a maximelor termice de 6…7 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade, până în jurul a 4 grade media maximelor și -5…-4 grade a minimelor.Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Vremea în Crișana

Până la începutul celei de a doua săptămâni media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între 1 și 6 grade, în cazul maximelor și între -6 și 0 grade, în cazul minimelor. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la final temperaturile maxime vor fi în medie de 2…3 grade, iar cele minime de -6…-5 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape în fiecare zi.

Ce temperaturi vor fi resimțite în Transilvania?

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime se va menține apropiată de pragul înghețului, iar a temperaturilor minime va avea variații, în general, între -9 și -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

Media temperaturilor în Maramureș

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creștere și va atinge valori în jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variații între -8 și -2 grade. În zilele care vor urma, se va răci ușor și treptat, astfel că media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade.

Minimele termice în Moldova

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 3 și 5 grade. Minimele termice se vor menține în general sub pragul de îngheț, iar media lor va fi, în general, între -6 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape zilnic și în general slabe cantitativ.

Precipitații în Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor termice va avea variații, în general, între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -3 și 1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 1 februarie și în intervalul 5 – 7 februarie.

Prognoza pentru Muntenia

Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal la sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsă între 4 și 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa între -6 și -1 grad. Precipitații slabe vor fi posibile trecător și pe arii restrânse, în data de 1 februarie și, din nou, începând cu data de 5 februarie.

Vremea în Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar a minimelor între -5 și 0 grade. Precipitații slabe vor fi pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare între 5 și 7 februarie.

La munte

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține preponderent negative. Media maximelor termice se va afla între -7 și -1 grad, iar a minimelor între -12 și -6 grade.
Temporar va ninge în fiecare zi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase