Home » D:News » Un leopard de zăpadă, un struț emu și doi lupi arctici, noile animale de la Zoo Oradea

Un leopard de zăpadă, un struț emu și doi lupi arctici, noile animale de la Zoo Oradea

Un leopard de zăpadă, un struț emu și doi lupi arctici, noile animale de la Zoo Oradea
Credit: Gradina Zoologica Oradea/Facebook
Publicat: 19.03.2022

În ultimele luni, la Grădina Zoologică din Oradea au ajuns un leopard de zăpadă, un leu, un struț emu, o capibara și doi lupi arctici, aduse în urma unor colaborări cu grădini zoologice din Franța și Ungaria.

După ce în primăvara anului trecut, la Zoo Oradea au fost aduse, din Cehia, trei femele de lup arctic, de această dată au fost transferați, de la Zoo Planète Sauvage din Franța, doi masculi, pe nume Sioux și Lake, în vârstă de 1 respectiv 2 ani.

Tot din Franța, de la Zoo de La Flèche, a ajuns în Oradea un exemplar de leu, mascul, pe nume Wouri, în vârstă de 5 ani, care va face pereche cu leoaica Zina. De asemenea, împreună cu leul, de aici au mai fost transferate un exemplar de capibara și un struț Emu.

„Animalele noi se află deocamdată în perioada de adaptare. Lupii vor putea fi văzuți începând de zilele viitoare în țarc, în timp ce struțul se află încă în carantină, iar capibara și leul sunt în perioada de acomodare cu partenerii”, a spus dr. Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice Oradea.

Sioux și Lake, cei doi lupi arctici

Începând de la sfârșitul anului trecut, în urma colaborării cu Zoo Veszprém, la Grădina Zoologică din Oradea poate fi admirat, pentru prima dată, un leopard de zăpadă, mascul, în vârstă de 7 ani, pe nume Askari. Odată cu acesta au fost aduse și șase rațe de Bahama, care s-au integrat foarte bine în țarcul păsărilor acvatice.

„Ne dorim să facem Grădina Zoologică cât mai atractivă pentru vizitatorii noștri. Astfel, după aducerea celor doi tigri siberieni și a celor trei femele de lup arctic, din Cehia și Slovacia, am reușit acum să completăm colecția cu aceste noi exemplare. Ne bucurăm, de asemenea, că avem mulți pui, și anume de antilopă Addax și Elan, de lamă, de măgar, de oi și capre cameruneze etc. Vrem ca vizitatorii noștri să plece mulțumiți că ne-au călcat pragul”, precizează Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea, potrivit Mediafax.

Programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Oradea în luna martie este între orele 9-18 (ora 17, la casierie), iar în perioada aprilie-august, între orele 9-19 (ora 18, la casierie).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase