Home » Știință » Femei puse în paturi de apă gigant. Ce vor să descopere oamenii de știință

Femei puse în paturi de apă gigant. Ce vor să descopere oamenii de știință

Femei puse în paturi de apă gigant. Ce vor să descopere oamenii de știință
Credit foto: European Space Agency
Publicat: 28.09.2021

Cercetătorii studiază efectele zborurilor spațiale asupra corpului uman. Pentru a realiza cercetarea, ei vor așeza 20 de femei în paturi cu apă timp de cinci zile. Experimentul se derulează săptămâna aceasta.

Oamenii de știință din Toulouse, Franța, vor așeza 20 de femei în recipiente de forma căzilor ca parte a studiului „imersiune uscată”, potrivit unui comunicat al Agenției Spațiale Europene (ESA) și preluat de Futurism. 

Rezervoarele sunt umplute cu apă, dar sunt acoperite cu țesătură impermeabilă pentru ca femeile să nu se ude și pentru a reproduce greutatea spațiului. Mai exact, este vorba despre un pat cu apă uriaș. Astfel, ESA speră să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu greutatea femeilor astronaut în timpul misiunilor.

„Aproape că nu există date despre efectele fiziologice și psihologice asupra femeilor în acest domeniu de cercetare. Un studiu de imersiune uscată exclusiv pentru femei se va adăuga la campaniile anterioare desfășurate în Europa și Rusia pe bărbați”, a declarat Angelique Van Ombergen, liderul ESA pentru științele vieții.

Cinci zile în pat

Femeile sunt scufundate în rezervorul cu apa până la gât. Picioarele și trunchiul vor fi complet mobilizate, în timp ce brațele și capul sunt libere să se deplaseze deasupra țesăturii impermeabile.

Femeile vor petrece aproape 24 de ore pe zi în rezervor, deși li se permite să facă duș „în timp ce sunt întinse pe spate și cu capul înclinat la 6 grade în jos pentru a minimiza schimbările de lichid”, potrivit cercetătorilor.

Citește și:

China va trimite o femeie în Palatul Ceresc, noua stație spațială

Moment istoric. Nora Al-Matrooshi, prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

NASA spune că este puțin probabil ca astronauții săi să ajungă din nou pe Lună până în 2024

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase