Home » D:News » Prognoza pentru următoarele săptămâni. ANM anunță vreme schimbătoare

Prognoza pentru următoarele săptămâni. ANM anunță vreme schimbătoare

Prognoza pentru următoarele săptămâni. ANM anunță vreme schimbătoare
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.04.2022

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pe regiuni, pentru perioada 4 – 17 aprilie.

Astfel, după perioade de frig, săptămâna aceasta, vremea se încălzește, dar pentru perioade scurte.

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece, apoi tendința va fi de încălzire de la o zi la alta, exceptând ziua de 7 aprilie, când valorile termice diurne vor marca o scădere.

Banat

Astfel, în perioada 4 – 9 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade în prima zi, spre valori de 21 – 22 de grade în ultimele două zile. După data de 9 aprilie, temperatura aerului va varia, astfel încât se estimează a se înregistra maxime cuprinse între 14 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele vor crește de la -2 grade la începutul intervalului spre valori în jurul a 8 grade în 9 și 10 aprilie, apoi vor scădea spre 6 grade, în data de 11 aprilie. Ulterior, minimele vor crește spre medii ce se vor situa în jurul a 10 grade în 15 aprilie, apoi vor scădea din nou până la sfârșitul intervalului spre valori de 7 – 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 9 aprilie și din nou în intervalul 14 – 17 aprilie.

Crișana

În intervalul 4 – 9 aprilie, media maximelor va fi în creștere de la 6 grade în prima zi la 18 grade în ultima. Ulterior, temperatura aerului va scădea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade (10 aprilie), apoi va crește spre 26 de grade (13 aprilie). În intervalul 14 – 17 aprilie, tendința regimului termic diurn va fi de scădere, de la medii de 24 de grade spre 17 grade, în ultima zi. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va fi în creștere, de la -3 grade în data de 4 aprilie la 7 – 8 grade în 9 și 10 aprilie, în medie regională. Din data de 11 aprilie vor fi variații ale mediilor minimelor, astfel încât vor fi cuprinse între 3 și 10 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Transilvania

În perioada 4 – 9 aprilie temperaturile maxime vor fi în creștere de la 5 grade în prima zi spre medii în jurul a 19 grade în ultima. Ulterior vremea se va răci, astfel încât media regională a maximelor în zilele de 10 și 11 aprilie va fi de 13 – 15 grade. În intervalul 12 – 14 aprilie, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 22 și 25 de grade, în medie regională. Din 15 aprilie, vremea se va răci din nou, spre medii ale maximelor de 16 grade. Media minimelor va crește de la -6 – -4 grade, în 4 și 5 aprilie, spre 4 – 5 grade în data de 10 aprilie. În următoarele două zile, temperatura aerului va scădea (minime de 1 – 2 grade), apoi va crește (minime de 5 – 6 grade), iar în perioada 15 – 18 aprilie mediile minimelor vor scădea treptat (valori minime în jurul a 4 grade). Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Maramureș

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa în jurul a 4 grade, apoi temperatura aerului va crește, astfel că în zilele de 8 și 9 aprilie, media maximelor va fi în jur de 16 grade. În data de 10 aprilie, vremea se va răci, în medie urmând a se înregistra maxime în jurul a 12 grade, apoi tendința regimului termic diurn va fi de creștere, până spre 25 de grade, în ziua de 14 aprilie. În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o încălzire a vremii, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 16 și 21 de grade, în medie regională. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -4 grade și 9 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7 – 11 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie.

Moldova

În prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 7 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, spre valori de 21 – 22 de grade, în data de 9 aprilie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 14 – 15 grade (10 și 11 aprilie), apoi vor crește din nou până spre medii în jurul a 26 de grade (14 aprilie). În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va determina scăderea valorilor termice diurne spre medii în jurul a 18 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -3 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți, dar și cele mai ridicate în data de 15 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 9 și 10, respectiv 15 și 17 aprilie.

Dobrogea

În perioada 4 – 6 aprilie, tendința temperaturii aerului va fi de creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 8 și 18 grade, în medie regională. Ulterior vremea se va răci, astfel încât media maximelor va coborî spre 12 grade în data de 7 aprilie. În intervalul 8 – 17 aprilie, valorile termice diurne vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, cu cele mai coborâte valori la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 10 aprilie.

Muntenia

Media maximelor va fi în creștere, de la 10 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 20 de grade în ziua de 6 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 16 grade (7 aprilie), apoi va crește spre 25 de grade, în medie, în data de 9 aprilie. În perioada 10-17 aprilie, media maximelor se va încadra între 18 și 28 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel încât vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 10 aprilie.

Oltenia

În perioada 4 – 6 aprilie media maximelor va fi în creștere de la valori în jurul a 10 grade la 20 de grade, în ultima zi. În ziua de 7 aprilie temperatura maximă va fi de 14 grade, apoi va marca o creștere spre medii de 22 – 23 de grade în ziua de 9 aprilie. În zilele de 10 și 11 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va conduce la maxime de 15 – 16 grade, în medie regională. Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 20 și 26 de grade. Temperaturile minime vor varia, astfel încât vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 6 – 8 aprilie, respectiv 14 – 17 aprilie, dar și în ziua de 11 aprilie.

La munte

În intervalul 4 – 9 aprilie tendința maximelor va fi de creștere treptată de la medii în jurul a -2 grade în prima zi spre 10 grade în ultima. În zilele de 10 și 11 aprilie maximele vor scădea spre medii în jurul a 8 grade, apoi vor crește din nou spre 14 grade în ziua de 14 aprilie. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va coborî spre 8 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -10 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7-11 aprilie, respectiv 14-17 aprilie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Mineritul ține „la suprafață” economia din Peru. Ce planuri are Guvernul țării?
Mineritul ține „la suprafață” economia din Peru. Ce planuri are Guvernul țării?
Câți dintre copiii din România au jucat jocuri de noroc pe bani?
Câți dintre copiii din România au jucat jocuri de noroc pe bani?
„O ceață extraterestră”, preparată în laborator, ne permite să vedem lumi îndepărtate
„O ceață extraterestră”, preparată în laborator, ne permite să vedem lumi îndepărtate
Cârtița aurie „pierdută” din 1936, regăsită în dunele de nisip ale Africii de Sud
Cârtița aurie „pierdută” din 1936, regăsită în dunele de nisip ale Africii de Sud
„Încălzirea globală record ar trebui să dea fiori”, a spus șeful ONU
„Încălzirea globală record ar trebui să dea fiori”, a spus șeful ONU
Loviturile cu capul în meciurile de fotbal, asociate cu declinul funcției cerebrale
Loviturile cu capul în meciurile de fotbal, asociate cu declinul funcției cerebrale
O boală misterioasă a început să afecteze câinii din Statele Unite ale Americii
O boală misterioasă a început să afecteze câinii din Statele Unite ale Americii
ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE, EDIȚIE SPECIALĂ de 1 DECEMBRIE! OZANA BARABANCEA: „Dorul de țară m-a întors acasă!”
ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE, EDIȚIE SPECIALĂ de 1 DECEMBRIE! OZANA BARABANCEA: „Dorul de țară m-a întors acasă!”
Test de cultură generală. Ce culoare are apa?
Test de cultură generală. Ce culoare are apa?
Astronomii au găsit „sistemul solar perfect”. Ar putea exista viață aici?
Astronomii au găsit „sistemul solar perfect”. Ar putea exista viață aici?
De ce sărbătorim Ziua Națională a României pe 1 decembrie?
De ce sărbătorim Ziua Națională a României pe 1 decembrie?
CFR Călători redenumește trenurile după personalități istorice de 1 Decembrie
CFR Călători redenumește trenurile după personalități istorice de 1 Decembrie
Un angajat al Romsilva a surprins imagini cu o pasăre rară în Parcul Natural Bucegi
Un angajat al Romsilva a surprins imagini cu o pasăre rară în Parcul Natural Bucegi
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Cum au fost realizate singurele fotografii ale Unirii de la 1918. Samoilă Mârza, ajuns întâmplător fotograful Unirii – GALERIE FOTO
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Cum au fost realizate singurele fotografii ale Unirii de la 1918. Samoilă Mârza, ajuns întâmplător ...
Parada de 1 Decembrie 2023 din București. Program și restricții de circulație
Parada de 1 Decembrie 2023 din București. Program și restricții de circulație
Curtea Supremă din Rusia interzice „mișcarea LGBT” ca fiind „extremistă”
Curtea Supremă din Rusia interzice „mișcarea LGBT” ca fiind „extremistă”
Risc major de insolvenţă pentru peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România
Risc major de insolvenţă pentru peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România
A sosit momentul adevărului pentru economiile din Europa de Est
A sosit momentul adevărului pentru economiile din Europa de Est