Home » D:News » Un om de știință de la NASA a izbucnit în plâns la un protest. „Vom pierde totul!”

Un om de știință de la NASA a izbucnit în plâns la un protest. „Vom pierde totul!”

Un om de știință de la NASA a izbucnit în plâns la un protest. „Vom pierde totul!”
Sursa foto: Peter Kalmus @ClimateHuman via Twitter
Publicat: 19.04.2022

Peter Kalmus, expert în climă la NASA, în cadrul laboratoarelor de propulsie a motoarelor ale agenției spațiale din California, s-a legat cu lanțuri de gardul unei sucursale de bancă JP Morgan Chase, pentru a protesta cu privire la lipsa de acțiuni a guvernului american față de schimbările climatice. 

Kalmus a publicat și un videoclip pe rețelele de socializare. Aici se poate vedea cum cercetătorul ține un discurs aprins, gesticulând cu mâna liberă, pentru că stânga era legată de poarta instituției, indică Futurism.

„Vom pierde totul”, spune acesta într-un alt videoclip postat. „Nu este de glumă și nu mințim cu așa ceva, nici măcar nu exagerăm”. Pe măsură ce vorbea, Kalmus devenea din ce în ce mai emoționat la gândul că Pământul ar putea deveni într-o bună zi de nelocuit.

„Sunt aici pentru că oamenii de știință nu sunt luați în seamă”

„Sunt aici pentru că oamenii de știință nu sunt luați în seamă. Sunt dispus să-mi asum riscul pentru această planetă minunată, pentru copiii mei”, a mai declarat acesta.

Kalmus a fost arestat în urma evenimentului, iar mai târziu a transmis că cercetătorii din întreaga lume au fost și ei arestați pentru astfel de acțiuni de protest. Kalmus este acum liber, scriind în continuare despre riscurile schimbărilor climatice.

Perspective sumbre pentru Pământ

Motivele sale de îngrijorare sunt, totuși, cât de poate de reale. Semnele sunt peste tot în jurul nostru, dar cu toate acestea, în ciuda posibilității ca în viitor Pământul să nu mai poată fi locuit, avertismentele oamenilor de știință ajung foarte rar pe primele pagini ale publicațiilor de presă.

„Pământul este pe o traiectorie în care poate deveni de nelocuit în viitor”, a subliniat omul de știință de la NASA.

Vă mai recomandăm și:

„Ne aflăm la răscruce de drumuri”. Omenirea mai are o singură șansă pentru a-și asigura propriul viitor

100 de zile pentru salvarea solului. Un important lider spiritual al Indiei trage un semnal de alarmă

Schimbări climatice. Topul celor mai mari poluatori din lume

Jupiter se afla in mijlocul unor schimbari climatice violente

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase