Home » D:News » O iluzie optică dintr-un tunel i-a înnebunit pe șoferi și a ajuns virală pe Internet

O iluzie optică dintr-un tunel i-a înnebunit pe șoferi și a ajuns virală pe Internet

O iluzie optică dintr-un tunel i-a înnebunit pe șoferi și a ajuns virală pe Internet
Foto: StormShadow250/ Reddit
Publicat: 06.05.2022

Iluzia optică din tunel i-a făcut pe șoferii din Statele Unite care treceau prin zonă să înjure de uimire, încercând să explice ceea ce văd.

Un utilizator al rețele sociale Reddit a publicat un clip video lung de aproximativ un minut cu iluzia optică din tunel, care arată ca o groapă adâncă în beton aflată la jumătatea unui pasaj. Ceea ce a văzut l-a făcut pe șoferul care a filmat să înjure și pe alții să circule cu o mai mare atenție.

Alți utilizatori Reddit s-au arătat de asemenea uimiți de imagini, unul dintre ei spunând că scena pare „desprinsă dintr-o altă dimensiune”, scrie Unilad.

Iluzia optică din tunel era de fapt apa strânsă de la ploaie

Cel care a filmat, împreună cu alți internauți, s-a întrebat inițial cum de o groapă de o asemenea amploare nu este semnalizată. Apoi, pe măsură ce un alt participant la trafic se apropia de zona respectivă, șoferul care a postat clipul era curios dacă acesta va avea curaj să treacă.

După ce a trecut această mașină, utilizatorul Reddit și-a dat seama că ceea ce vedea în fața lui nu era altceva decât o baltă.

„Fir-ar să fie, e apă! Mă simt de parcă am fumat ceva, deși nu am făcut-o. Nu-i așa că arată ca o groapă?”, spune în clip cel care a postat imaginile.

„Am încercat să găsesc orice soluție posibilă pentru asta în mintea mea. Un tunel, o dolină, dar nu m-am gândit niciodată la o băltoacă de ploaie”, a mărturisit o altă persoană de pe Reddit.

Încă un exemplu de „scurtătură” folosită de creier

Această iluzie optică este încă un exemplu de „scurtătură” folosită de creierul nostru atunci când procesează informații.

Creierul nostru folosește „scurtături” și simplifică ceea ce vedem pentru a „ne ajuta să ne concentrăm asupra a ceea ce este mai important”.

La rândul său, acest lucru „ajută la compensarea decalajului de procesare de o zecime de secundă din momentul în care lumina ricoșează din ceva și până ajunge la ochi”; iluziile optice sunt imagini care profită de aceste scurtături și ne fac creierul să creadă că vede altceva.

Vă recomandăm să citiți și:

O minge de foc de 10 ori mai luminoasă decât Luna a trecut pe deasupra unui stat american

Clădirile de lemn din Scandinavia, un exemplu pentru întreaga lume

O infecție mai puțin obișnuită. Medicii au putut vedea cum se mișcau viermi pe sub pielea unui bărbat

Asteroidul Apophis se apropie de Pământ și va putea fi observat cu ochiul liber

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase