Home » D:News » Alarmă de pestă porcină africană în Italia. Picnicurile au fost interzise în nordul Romei

Alarmă de pestă porcină africană în Italia. Picnicurile au fost interzise în nordul Romei

Alarmă de pestă porcină africană în Italia. Picnicurile au fost interzise în nordul Romei
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.05.2022

Picnicurile au fost interzise în nordul Romei, în condițiile în care autoritățile sanitare încearcă să limiteze populația de mistreți. După invazia mistreților, a fost detectat primul caz de pestă porcină africană în centrul Italiei.

Pe lângă picnicurile interzise, pubelele au fost îngrădite într-o mare parte a nordului Romei. De asemenea, a fost interzisă hrănirea sau apropierea de animale, în timp ce persoanelor care au fost pe câmpuri sau prin rezervațiile naturale din zonele afectate li s-a cerut să își dezinfecteze pantofii.

Pesta porcină africană, mortală pentru porci și mistreți, dar inofensivă pentru oameni, a fost detectată joi la un mistreț mort în rezervația naturală Insugherata. Este pentru prima dată când se anunță un caz în centrul Italiei, după ce boala a fost descoperită în ianuarie la mistreți în regiunea de nord Piemont.

„Zonele roșii” din Roma, adică cele cu restricții, se află în nordul și nord-vestul capitalei italiene, inclusiv o zonă din apropierea Vaticanului.

Guvernul discută un „plan de sacrificare”

Aproximativ 23.000 de mistreți trăiesc în Roma și în împrejurimi, potrivit estimărilor asociației fermierilor Coldiretti. Animalele sunt adesea văzute în parcuri, plimbându-se sau căutând hrană în tomberoanele de gunoi pline, mai ales în cartierele din nordul orașului.

Săptămâna trecută, o femeie a fost rănită după ce a fost trântită la pământ de un mistreț, atunci când scotea gunoiul.

Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că guvernul discută un „plan de sacrificare” pentru a reduce populația de mistreți, notează The Guardian.

„Respect sensibilitatea activiștilor pentru drepturile animalelor și a ecologiștilor, dar ne confruntăm cu o situație de urgență și aceasta trebuie abordată cu măsuri de urgență”, a declarat acesta pentru Rai.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase