Home » D:News » Un băiat de șase ani a descoperit un dinte de megalodon pe o plajă din Marea Britanie

Un băiat de șase ani a descoperit un dinte de megalodon pe o plajă din Marea Britanie

Publicat: 13.05.2022

Un băiat de 6 ani care căuta scoici și fosile alături de tatăl său, pe o plajă din Marea Britanie, a descoperit ceva mult mai interesant, anume un dinte de megalodon, cel mai mare rechin care a trăit vreodată.

Sammy Shelton a descoperit dintele pe Plaja Bawdsey din Suffolk, pe coasta de est a Angliei, după cum a relatat Great Yarmouth Mercury, publicație care acoperă Great Yarmouth în comitatul vecin Norfolk, locul de origine al băiețelului.

Dintele de megalodon avea o lungime de 10 centimetri. „Știam ce este, dar nu aveam nici cea mai vagă idee cât de rar este”, a spus Peter Shelton, tatăl băiatului, indică Live Science.

Plaja este un loc popular pentru vânătorii de fosile

Plaja este un loc popular pentru vânătorii de fosile, aceștia din urmă fiind cei care le-au spus celor doi despre cât de rar este acest dinte.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra spune că dinții de megalodon sunt destul de comuni în unele locuri, inclusiv în largul coastei de est a Americii de Nord sau în largul coastei Marocului. Cu toate acestea, dinții de megalodon sunt „extrem de rari” în Marea Britanie.

Cel mai lung megalodon măsura 17,8 metri

Megalodonul (Otodus megalodon) a stăpânit oceanele, fiind în vârful lanțului trofic până la dispariția sa. Extincția a avut loc la finalul Pliocenului, adică în urmă cu 2,6 milioane de ani. Specialiștii încă mai dezbat dimensiunea exactă a acestor bestii, însă uriașii rechini au atins cel mai probabil o lungime de 15 sau chiar 20 de metri.

În timpul vieții, rechinilor le cad dinții pe fundul oceanului pentru a le crește alții noi. Astfel, numărul mare de dinți pierduți de aceștia de-a lungul timpului fac posibil ca oamenii să descopere relicve din urmă cu milioane de ani.

Vă mai recomandăm și:

Uriașii rechini Megalodon ar fi fost mult mai mari decât s-a crezut

Biologii tocmai au infirmat un mit despre rechini pe care cu toții l-am crezut

Test de cultură generală. Care este cel mai mic ocean din lume?

Un studiu susține că prăbușirea ecosistemelor oceanice ar putea devasta omenirea în următorii 25 de ani

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase