Home » D:News » Guvernul thailandez oferă cetățenilor un milion de plante de canabis în mod gratuit

Guvernul thailandez oferă cetățenilor un milion de plante de canabis în mod gratuit

Publicat: 21.05.2022

Guvernul thailandez a scos de curând planta canabis de pe lista drogurilor. Legislativul a legalizat drogul în 2018 pentru utilizare medicală și cercetare, dar în prezent oferă oamenilor posibilitatea de a cultiva aceste plante acasă, atât timp cât plantele nu sunt crescute îm scop comercial. 

Oricine dorește să cultive canabis trebuie să înștiințeze guvernul local de la data de 9 iunie. Pentru a încuraja creșterea canabisului, guvernul va oferi un milion de plante care să fie crescute în casele locuitorilor.

Desigur, cu toate acestea există unele lucruri care trebuiesc avute în calcul. Cetățenii vor putea crește acele plante care conțin mai puțin de 0,2% tetrahidrocanabinol – THC – compusul psihoactiv din canabis„care îți oferă starea de euforie – iar uzitarea acestei plante trebuie făcută exclusiv în scopuri medicale.

Canabis pentru fiecare

Nu este încă prea clar cum vor aplica autoritățile toate aceste măsuri sau dacă văd o prioritate în aplicarea unor astfel de măsuri. Plantele vor putea conține în continuare canabidiol – CBD, un compus fără reacții psihoactive, dar și alți compuși despre care se crede că oferă proprietăți medicinale plantei.

Afacerile care cred că vor obține profit de pe urma creșterii și procesării acestei plante, încă vor trebui să aplice pentru o licență, indică IFL Science.

O nouă perspectivă în folosirea canabisului

Anunțând această inițiativă pe una dintre rețelele de socializare, Anutin Charnvirakul – ministrul pentru sănătate sublinia că folosirea canabisului poate conduce la o calitate mai bună a vieții prin tratarea pacienților afectați de cancer sau cei cu insomnii.

Țara a fost „bombardată” cu produse de tip CBD încă din 2018, de la prăjituri la sushi infuzat cu iarbă. Guvernul speră ca industria suplimentelor alimentare să explodeze odată cu ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie.

Vă mai recomandăm și:

Cea mai mare plantație de canabis din Europa a fost desființată. Câte plante au fost distruse?

Papa Francisc „nu are de gând să se oprească”, în ciuda problemelor de sănătate

Referendum pentru legalizarea avortului în San Marino. Ce riscă femeile momentan

Ziua în care a fost creat unul dintre cele mai puternice droguri psihedelice: ”Într-o stare ca de vis, am perceput imagini fantastice”

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase