Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a

02 06. 2022, 03:30

Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a printr-o serie de evenimente. Cu această ocazie, a fost publicat portretul oficial al reginei Elisabeta a II-a ce va marca Jubileul de Platină.

În mesajul său de Jubileu, monarhul le-a mulţumit oamenilor pentru organizarea de evenimente care vor marca o piatră de hotar, spunând că vor fi create „multe amintiri fericite”.

Milioane de oameni se pregătesc pentru petreceri de stradă pentru a marca 70 de ani de domnie în timpul unui weekend prelungit. Există, de asemenea, o serie de evenimente oficiale, începând de astăzi cu parada Trooping of the Colour şi terminând duminică cu un spectacol dedicat Jubileului în Londra.

Festivităţi vor marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

O fotografie oficială a reginei a fost făcută publică înainte de festivităţile care vor marca Jubileul de Platină. Portretul, realizat de Ranald Mackechnie, a fost făcut în „Victoria Vestibule” de la Castelul Windsor la începutul acestui an, relatează BBC.

Fotografiile portret comandate special o înfăţişează pe regina Elisabeta a II-a aşezată pe un scaun plasat lângă o fereastră, la castelul care a fost reşedinţa ei principală în ultimii doi ani. Faimosul turn rotund al reşedinţei istorice este vizibil în depărtare.

Mackechnie a realizat două portrete anterioare ale reginei alături de Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge şi Prinţul George pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a reginei în 2016.