Home » D:News » Lido, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală (DOCUMENTAR)

Lido, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală (DOCUMENTAR)

Publicat: 22.06.2022

Hotelul Lido este amplasat în centrul Capitalei și reprezintă o filă de poveste plină de istorie. Clădirea, situată pe Bulevardul Gheorghe Magheru, la mai puțin de un 1 km de Centrul Vechi și la aproximativ 200 de metri de Ateneul Român, se încadrează în categoria obiectivelor ce amintesc de Bucureștiul interbelic. Hotelul a fost proiectat și gândit în cel mai mic detaliu de un celebru arhitect al perioadei interbelice, Ernest Doneaud. Datorită studiilor terminate la Paris, Ernest Doneaud a reușit să proiecteze hotelul cu elemente Art Deco, unde au avut loc unele dintre cele mai elegante evenimente ale perioadei interbelice.

Hotelul Lido a fost deschis în anul 1930, pe locul unei clădiri de birouri. Acesta se afla în proprietatea doctorului Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru al învățământului, dar și primul ambasador al României de la Washington. În prezent, hotelul se află în proprietatea unui om de afaceri care deține un întreg lanț hotelier.

Numele de „Lido“ provine din Italia, şi vine de la staţiunea Lido di Venezia, care este situată pe o plajă din zona Lagunei Veneţiei. În acest loc a început moda băilor de soare, undeva prin secolul al XIX-lea. În acest sens, ceea ce deosebea Hotelul Lido de alte hoteluri moderne din București de la acea vreme este faptul că acesta dispunea de un bazin cu valuri artificiale, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, pavat cu gresie și faianță de culoare albastră și albă și era luminat cu reflectoare subacvatice. Apa bazinului era filtrată şi schimbată din două în două zile, pentru a păstra standardele de igienă, iar mecanismul care producea valurile şi restul instalaţiilor au fost recondiţionate şi îmbunătăţite de-a lungul anilor, în mod constant.

Inaugurarea hotelului a fost făcută în timpul verii, astfel că Lido s-a transformat ușor în cel mai frecventat loc de bucureșteni din timpul sezonului estival. După ora 18.00, piscina și terasa se transformau într-un restaurant select. Restaurantul este menţionat încă de pe atunci ca fiind unul dintre cele mai bune locuri în care se putea mânca şi asculta muzică bună în Capitală. Pe lângă toate acestea, complexul includea și o grădină, dar și cele mai perfecționate aparate de gimnastică și masaje electrice din acea vreme.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase