Pfizer a cerut aprobarea oficială în SUA pentru Paxlovid, tratamentul oral împotriva COVID-19

03 07. 2022, 02:00
Foto: Shutterstock

Pfizer a cerut aprobarea completă în SUA pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 Paxlovid, disponibil acum în baza unei autorizații de utilizare de urgență.

Pfizer a transmis că a depus la Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere de aprobare a Paxlovid pentru tratamentul COVID-19 la persoanele vaccinate și nevaccinate cu risc ridicat de evoluție către o boală severă.

Tratamentul cu două medicamente administrat timp de 5 zile începând la scurt timp după debutul simptomelor COVID-19 a redus cu 88% riscul de spitalizare sau deces la pacienții adulți cu risc ridicat, neinternați în spital, în cadrul studiului clinic efectuat de Pfizer, care nu a inclus persoane vaccinate.

Paxlovid a redus ratele de spitalizare și deces în cazul COVID-19

Datele unui studiu efectuat în Israel la începutul acestei luni au arătat că Paxlovid a redus ratele de spitalizare și de deces în cazul COVID-19 la pacienții vaccinați și nevaccinați cu vârsta de peste 65 de ani, dar nu s-a constatat că a prevenit îmbolnăvirile grave în rândul adulților mai tineri, anunță Reuters.

Peste 1,6 milioane de tratamente cu Paxlovid au fost administrate în Statele Unite, potrivit datelor Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane.