Home » D:News » Omicron BA.5 a înlocuit în proporție de 82% de celelalte variante, în SUA

Omicron BA.5 a înlocuit în proporție de 82% de celelalte variante, în SUA

Publicat: 30.07.2022
Omicron BA.5 a înlocuit în proporție de 82% de celelalte variante, în SUA
Sursa foto: Shutterstock

Subvarianta BA.5 a Omicron reprezintă 81,9% din variantele de coronavirus aflate în circulație în Statele Unite în săptămâna încheiată pe 23 iulie, a anunțat Centrul american pentru controlul şi prevenirea Bolilor (CDC).

Acest procent este mai mare decât prevalența de 75,9% estimată în săptămâna precedentă, notează Reuters.

BA.5 a determinat o creștere a numărului de noi infecții la nivel mondial și s-a dovedit că ocolește protecția imunitară oferită fie de vaccinare, fie de o infecție anterioară.

Subvarianta omicron BA.4 a fost estimată să reprezinte 12,9% din variantele circulante în Statele Unite.

O potențială doză de rapel pentru sezonul de toamnă

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a cerut producătorilor de vaccinuri să vizeze cele două subvariante dominante pentru o potențială doză de rapel pentru sezonul de toamnă.

Oficialii din sănătate americani îndeamnă, de asemenea, persoanele de peste 50 de ani să își facă a doua doză de rapel, adăugând că acest lucru nu le va împiedica să primească o altă doză „bivalentă”, concepută pentru a combate Omicron mai specific, mai târziu în acest an.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase