Home » D:News » Iată cum arată mașina NASA care va transporta astronauții din programul Artemis!

Iată cum arată mașina NASA care va transporta astronauții din programul Artemis!

Publicat: 30.07.2022

Iată cum ar putea arăta mașina NASA care îi va transporta pe astronauții din programul Artemis către locul de îmbarcare în călătoria spre Lună!

Două fotografii recente publicate de NASA ne oferă indicii despre cum va arăta noul „Vehicul de transport al echipajului” complet electric al agenției, vehicul care îi va duce pe astronauți către Launch Pad 39B, la Centrul Spațial Kennedy pentru misiuni lunare în cadrul programului Artemis.

În fotografii apar tehnicieni îmbarcați în mașina NASA electrică Gamma construită de producătorul auto Canoo, pe care agenția l-a selectat în martie ca nou constructor de mașini pentru transportul astronauților.

Mașina NASA care va prelua sarcina de a transporta astronauți

„Reprezentanții Canoo au fost la portul spațial pentru a-și prezenta flota de vehicule ecologice”, a scris NASA într-o descriere a imaginilor.

Una dintre imagini ne arată o vedere exterioară a elegantei mașini albe Gamma, decorată cu siglele NASA și Artemis. Cealaltă ne arată doi tehnicieni NASA în costume de zbor portocalii, așezați pe bancheta din spate a mașinii, descrie Space.com.

Compania care produce automobilul nu este lipsită de probleme

În timp ce NASA a apelat la Canoo pentru a îi transporta pe astronauții Artemis către megaracheta Space Launch System înainte de lansare, compania se confruntă cu unele provocări financiare.

Pe 10 mai, cu o zi înainte ca NASA să publice imaginile, reprezentanții Canoo au depus un dosar la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA în care afirmă că aceste provocări reprezintă o „îngrijorare” din cauza pierderilor financiare de 125,4 milioane de dolari în primul trimestru.

„Credem că există îndoieli substanțiale cu privire la capacitatea Companiei de a continua ca o întreprindere în funcțiune timp de douăsprezece luni de la data publicării situațiilor noastre financiare”, a scris Canoo în dosar.

Ce trebuie să poată face mașina?

NASA a apelat la Canoo la începutul acestui an pentru solicita vehicule electrice cu emisii zero care să transporte echipajele misiunii Artemis începând din 2024, cu misiunea Artemis 2.

Cerințele sunt ca în mașină să poată încăpea până la 8 persoane, dintre care 4 astronauți îmbrăcați în costum spațial, pentru a-i transporta la rampa de lansare a NASA de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Mașinile Gamma vor înlocui emblematicele vehicule Astrovan argintii folosite timp de decenii pentru a-i conduce pe astronauții NASA către locurile de lansare a navetelor spațiale.

Cât costă mașina NASA?

„Flota va fi formată din trei vehicule concepute pentru a transporta astronauții complet echipați, echipa lor de sprijin și echipamentele lor pe porțiunea de 15 kilometri de drum de la clădirea de operațiuni și checkout Neil Armstrong până la rampa de lansare”, au spus oficialii NASA într-un anunț din 13 aprilie.

„Noile transporturi se vor baza pe modelele LV complet electrice ale companiei, personalizate pentru nevoile unice ale NASA”, a mai declarat agenția.

NASA a semnat contractul cu Canoo pe 31 martie și va plăti pentru aceste vehicule 147.855 de dolari.

Vă recomandăm să citiți și:

Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței, aprobat în UE

Preţul fierului a început să scadă, iar producătorii speră la ieftiniri în lanţ

Povestea lui James Tour, unul dintre cei mai influenți cercetători din lume

Caz de botulism la un copil de 7 ani din Suceava. Ce a mâncat?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase