Home » D:News » Prima misiune spre Lună a Coreei de Sud a fost lansată

Prima misiune spre Lună a Coreei de Sud a fost lansată

Prima misiune spre Lună a Coreei de Sud a fost lansată
Foto: Profimedia
Publicat: 06.08.2022

Coreea de Sud a lansat joi prima sa misiune spațială spre Lună, vehiculul Danuri, care urmează să intre pe orbita satelitului după ce a decolat de la Cape Canaveral, Florida, la bordul unei rachete SpaceX.

Dezvoltată de Institutul de Cercetare Aerospațială din Coreea (KARI), nava de 678 de kilograme are șase încărcături utile, inclusiv echipamente fabricate în Coreea, relatează CNN.

Este de așteptat să intre pe orbita Lunii în decembrie, înainte de a începe o misiune de observație de un an, în cadrul căreia va căuta posibile locuri de aterizare pentru misiuni viitoare, va efectua cercetări științifice asupra mediului lunar și va testa tehnologia internetului spațial, a precizat Ministerul sud-coreean al Științei și TIC într-o declarație.

Prima misiune spre Lună a Coreei de Sud

Dacă va reuși, Coreea de Sud va deveni a șaptea națiune care explorează Luna și a patra din Asia, după China, Japonia și India.

Lansarea de vineri are loc în contextul în care Coreea de Sud își accelerează programul spațial în plină expansiune și încearcă să trimită o sondă pe Lună până în 2030.

În luna iunie, țara a făcut un alt pas important

În iunie, țara a lansat cu succes sateliți pe orbită cu ajutorul rachetei sale autohtone Nuri, un pas important pentru programul său spațial.

Lansările spațiale au fost mult timp un subiect sensibil în peninsula coreeană, unde Coreea de Nord se confruntă cu sancțiuni internaționale din cauza programului său de rachete balistice cu încărcătură nucleară.

Coreea de Sud afirmă că programul său spațial este în scopuri pașnice și științifice, iar orice utilizare militară a tehnologiei, cum ar fi în cazul sateliților de spionaj, este pentru apărarea sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase