Home » D:News » Un oraș turistic chinezesc impune restricții împotriva COVID-19

Un oraș turistic chinezesc impune restricții împotriva COVID-19

Un oraș turistic chinezesc impune restricții împotriva COVID-19
Foto: Shutterstock
Publicat: 08.08.2022

Orașul Sanya, din sudul Chinei, unde numeroși turiști petrec vacanța pe plajă, a impus sâmbătă un restricții dure și a închis sistemul de transport public în încercarea de a opri o epidemie de COVID-19 în timpul sezonului turistic de vârf, relatează Reuters.

Autoritățile au anunțat că măsurile de restricție încep la ora 6 dimineața (22:00 GMT), afirmând că situația COVID este „foarte gravă” și că mișcarea oamenilor este restricționate. Nu s-a precizat însă când ar putea fi ridicate măsurile.

„Îndemnăm publicul larg și turiștii să înțeleagă și să își ofere sprijinul”, au spus autoritățile într-o declarație pe contul WeChat al guvernului orașului.

Care este situația în acest oraș turistic chinezesc?

Orașul de pe insula Hainan a raportat 263 de cazuri de COVID vineri. Autoritățile au declarat că au detectat subvarianta Omicron BA.5.1.3.

Restricțiile au loc în plin sezon turistic pentru oraș, care este, de asemenea, cunoscut pentru cumpărăturile sale duty-free și găzduiește mai multe hoteluri de lux administrate de companii internaționale.

Viceprimarul He Shigang a declarat pentru televiziunea de stat CCTV că în oraș se află aproximativ 80.000 de turiști, dar cazurile de COVID-19 au fost în principal în rândul rezidenților.

Ce trebuie să facă oamenii pentru a circula?

Oamenii au în continuare voie să părăsească Sanya, dar pentru a face acest lucru trebuie să prezinte două teste PCR negative efectuate în termen de 48 de ore.

Unii turiști au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima frustrarea.

„Avionul meu trebuia să plece la ora 9 dimineața, dar au blocat brusc orașul … Trebuie să mă întorc acasă pentru a începe munca”, a declarat un utilizator al platformei Weibo.

Orașul a început joi să impună măsuri de izolare în unele locuri. Mai multe locuri, inclusiv centrele sale comerciale duty-free, populare printre cumpărătorii chinezi care nu pot călători în străinătate, au fost închise vineri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase