Home » D:News » O furtună geomagnetică se îndreaptă spre noi. Comunicaţiile radio şi sistemele GPS ar putea fi afectate

O furtună geomagnetică se îndreaptă spre noi. Comunicaţiile radio şi sistemele GPS ar putea fi afectate

O furtună geomagnetică se îndreaptă spre noi. Comunicaţiile radio şi sistemele GPS ar putea fi afectate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.08.2022

Americanii au emis avertizări de furtună geomagnetică. Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA consideră că sunt posibile întreruperi limitate ale comunicaţiilor radio şi sistemelor GPS.

O furtună solară care se îndreaptă spre Pământ este de aşteptat să întrerupă pentru scurt timp unele comunicaţii radio şi să provoace aurore boreale ce vor fi vizibile din America de Nord.

Centrul de Predicţie a Vremii Spaţiale de la Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a emis o avertizare şi se aşteaptă ca America de Nord să asiste joi la cele mai mari efecte ale furtunii geomagnetice.

Sistemele GPS se pot bloca temporar

În acest moment, experţii avertizează că majoritatea impacturilor vor fi minore, dar există posibilitatea ca evenimentul să atingă un nivel 3 din 5 pe scara de severitate a furtunii geomagnetice.

La un nivel 3, NOAA avertizează că pot apărea fluctuaţii ale reţelei electrice și sunt posibile întreruperi ale comunicaţiilor prin satelit şi ale semnalelor radio.

Sistemele GPS se pot bloca temporar sau vor deveni slabe, avertizează specialiștii.

NASA spune că ciclul solar actual se va intensifica

NASA spune că ciclul solar actual se va intensifica şi va atinge maximul solar în jurul anului 2025, când este posibil ca o erupţie solară puternică să provoace o furtună geomagnetică puternică care să ducă la distrugerea reţelelor de energie electrică şi a dispozitivelor electronice.

Un ciclu solar durează aproximativ 11 ani, iar cel actual a debutat în 2019.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase