Home » D:News » Argentina investighează trei decese cauzate de o pneumonie misterioasă

Argentina investighează trei decese cauzate de o pneumonie misterioasă

Argentina investighează trei decese cauzate de o pneumonie misterioasă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.09.2022

Trei persoane au murit în Argentina din cauza unei variante necunoscute a pneumoniei. Ultimul deces a fost înregistrat în această săptămână, potrivit BBC.

Autoritățile din Argentina anunță că nouă persoane s-au îmbolnăvit, dintre care trei au murit din cauza unui tip necunoscut de pneumonie. Toate cazurile se concentrează în jurul unei clinici medicale private din nord-vestul provinciei Tucuman.

Autoritățile spun că au exclus COVID-19 și tipurile comune de gripă, dar continuă verificările privind alte infecții. De asemenea, se fac teste asupra rezervei locale de apă și a aparatelor de aer condiționat.

Care sunt simptomele?

Cea de-a treia victimă este o femeie în vârstă de 70 de ani care fusese internată în clinică pentru o intervenție chirurgicală. Medicii cred că ea ar fi putut fi „pacientul zero” pentru boala respiratorie. Celelalte persoane care s-au îmbolnăvit de afecțiunea pulmonară au fost cadre medicale din cadrul centrului. Contactele apropiate ale acestora sunt monitorizate, dar nu au simptome.

Ministrul sănătății din Tucuman, Luis Medina Ruiz, a declarat miercuri că pacienții au fost loviți de „o afecțiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală… foarte asemănătoare cu COVID-19″.

Simptomele au inclus febră mare, dureri de corp și dificultăți de respirație.

„Aceste lucruri se întâmplă din când în când”

Hector Sale, președintele colegiului medical provincial Tucuman, a spus că „nu avem de-a face cu o boală care provoacă transmiterea de la persoană la persoană”, deoarece nu au fost identificate cazuri în rândul contacților apropiați ai niciunuia dintre pacienți.

Organizația Panamericană a Sănătății monitorizează situația împreună cu autoritățile sanitare din Argentina.

Profesorul Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia, a declarat pentru BBC că, în acest moment, este „aproape imposibil” să se spună care ar putea fi impactul.

„Aceste lucruri se întâmplă din când în când. De multe ori se sting pur și simplu, dar nu întotdeauna. Uneori provoacă un focar local substanțial sau ceva chiar mai mare”, a explicat profesorul Paul Hunter.

El a spus că experții ar trebui să aibă mai multe răspunsuri în câteva zile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase