Home » D:News » „Imaculat”, propunerea României la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin

„Imaculat”, propunerea României la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin

Publicat: 22.09.2022
„Imaculat”, propunerea României la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin
Sursa foto: Shutterstock

Imaculat, în regia Monicăi Stan şi a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional” din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film – Oscars 2023, anunţă Centrul Naţional al Cinematografiei.

Comitetul anual de selecţie a filmului ce va reprezenta România în competiţia pentru o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film – Oscars, la categoria Film Internaţional 2023, format anul acesta din cinci critici de film, numiti de catre Consiliul de Adminstratie a Centrului National al Cinematografiei – Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru şi Cristina Corciovescu a desemnat producţia Imaculat.

La Centrul Naţional al Cinematografiei s-au înscris în cursă şase producţii româneşti:

  • Imaculat, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark
  • Metronom, regizat de Alexandru Belc
  • Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie, în regia lui Andrei Huţuleac
  • Miracol, regizat de Bogdan George Apetri
  • Crai Nou, regizat de Alina Grigore
  • R.M.N., în regia lui Cristian Mungiu

Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu, alături de care apar şi Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă şi Cristina Buburuz.

O tânără dependentă de heroină ajungă într-o clinică de dezintoxicare

Imaculat spune o poveste în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de autentică, ce aproape stârneşte revoltă. Indignare. O dramă psihologică, bazată pe fapte reale, o poveste de supravieţuire până la un punct. Mai apoi devine o poveste de eliberare.

Daria (Ana Dumitraşcu), o tânără dependentă de heroină, pătrunde într-o clinică de dezintoxicare. Într-o lume străină. O lume aflată în contrast cu tot ceea ce a reprezentat mediul ei de până atunci. La 18 ani, pare naivă şi inocentă, dar încă mai păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată şi dornică să-şi ia Bac-ul şi să urmeze o facultate. Însă izbirea de lumea în care intră, declanşează în ea efecte ce o transformă.

Imaculat este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution, în Statele Unite ale Americii de Syndicado Inc. şi vândut internaţional de Syndicado Film Sales.

Lista scurtă pentru nominalizări la Premiile Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe data de 21 decembrie 2022. Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase