Home » D:News » NASA numește pentru prima oară o femeie la conducerea departamentului științific

NASA numește pentru prima oară o femeie la conducerea departamentului științific

NASA numește pentru prima oară o femeie la conducerea departamentului științific
Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, SUA. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.03.2023

NASA a numit o cercetătoare în domeniul solar care conduce divizia de heliofizică pentru funcția de șef științific al agenției spațiale americane.

Nicola Fox, om de știință de top în cadrul unei misiuni care studiază Soarele, a fost numită administrator asociat al NASA pentru Direcția de Misiuni Științifice a agenției.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a făcut anunțul recent, prin intermediul unui e-mail adresat angajaților. Nelson a lăudat activitatea din trecut a lui Fox în cadrul misiunilor care au analizat soarele și modul în care vântul solar afectează sateliții și planetele.

Nicola Fox va conduce o divizie NASA cu un buget anual de 7 miliarde de dolari

„Ea a avut un rol esențial în a face acest domeniu complex accesibil publicului. Munca ei acoperă deja atât de multe domenii de importanță pentru agenție”, a declarat Nelson, potrivit Reuters.

Fox va conduce Direcția Științifică a NASA, o unitate cu un buget anual de aproximativ 7 miliarde de dolari, care supraveghează unele dintre cele mai cunoscute programe ale agenției, de la cercetarea planetei Marte până la explorarea galaxiilor îndepărtate cu ajutorul Telescopului Spațial James Webb.

Fox va supraveghea și grupul de studiu al NASA format în 2022 pentru a ajuta armata americană să detecteze OZN-urile. Fox îi va succeda lui Thomas Zurbuchen, un astrofizician elvețiano-american care a condus direcția din 2016, înainte de a se pensiona în decembrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase