Home » D:News » Țările ar trebui să intre în competiții de minat criptomonede, nu în războaie, crede un oficial al Forțelor Spațiale

Țările ar trebui să intre în competiții de minat criptomonede, nu în războaie, crede un oficial al Forțelor Spațiale

Publicat: 05.04.2023

Un oficial al Forțelor Spațiale are câteva sfaturi militare îndrăznețe pentru Pentagon: faceți competiții de minat criptomonede, nu război.

După cum relatează Politico, un proiect îndelungat al lui Jason Lowery, un oficial al Forțelor Spațiale din SUA care a absolvit Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a devenit un best-seller de când a fost lansat sub formă de carte în luna martie.

Ideea lucrării spune că viitorul mișcărilor militare globale se află în minarea de criptomonede, notează Futurism.

De ce crede oficialul că țările ar trebui să intre în competiții de minat criptomonede?

Documentul academic de 400 de pagini este intitulat „Softwar: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin” și prezintă un craniu de cerb cu coarne pe copertă.

Lowery susține în „Softwar” protocolul Proof of Work, mecanismul care stă la baza Bitcoin și care utilizează procesoare de mare putere pentru a verifica cui îi aparține o anumită monedă. Mai exact, el susține că dacă guvernele ar intra în competiții de minat criptomonede, acestea ar putea evita alte competiții, cum ar fi, de exemplu, războiul tradițional.

Coarnele de pe coperta cărții sunt o metaforă pe care Lowery o folosește deoarece acestea reprezintă genul de competiție globală pe care el o vede devenind realitate dacă guvernele intră în minatul de criptomonede: bătălii de impresionare ca cele dintre cerbi, care în cele din urmă lasă ambele părți fără prea multă vătămare corporală.

În metafora coarnelor, câștigătorul acestor bătălii ar obține o cantitate predeterminată de tokenuri și, de asemenea, dreptul de a publica următorul bloc de tranzacții.

O mare problemă cu teoria lui Lowery

Deși conceptul lui Lowery pentru o lumă fără războaie tradiționale ar putea fi de lăudat, există o mare problemă în teoria sa: minarea de criptomonede este extrem de dăunătoare pentru mediu și experții au prezis de mult timp că degradarea în continuare a mediului va duce la agravarea războaielor și a conflictelor violente (și vice-versa).

Ar fi cu siguranță grozav dacă oamenii ar înceta să se ucidă unii pe alții din cauza unor conflicte politice, dar dacă continuăm să ucidem Pământul în continuare, se va ajunge inevitabil tot la astfel de conflicte, indiferent dacă militarii decid să intre în zona cripto.

Vă recomandăm să citiți și:

O țară pariază totul sau nimic pentru a stimula natalitatea

Următoarea criză financiară nu va semăna cu nimic din ce s-a întâmplat în 2008

Operație cu pacientul conștient, efectuată la Spitalul Județean de Urgență Bihor

China a creat un sistem prin care să readucă în siguranță pe Pământ resturile sale spațiale

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase