Home » D:News » Inelul de logodnă cu diamant devine istorie? Cuplurile renunță la tradiție

Inelul de logodnă cu diamant devine istorie? Cuplurile renunță la tradiție

Inelul de logodnă cu diamant devine istorie? Cuplurile renunță la tradiție
Marilyn Monroe în filmul „Gentlemen Prefer Blondes” sau „Domnii preferă blondele” (1953). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.07.2023

Un diamant poate fi pentru totdeauna, dar numărul cuplurilor care renunță la tradiție și caută alternative la pietrele prețioase pentru a le reflecta personalitatea este în continuă creștere.

Cel puțin asta observă bijutierii din Australia, care au început să-și adapteze oferta.

Pentru multe cupluri, întrebarea nu este, totuși, care să fie modelul inelelor de logodnă, ci dacă să existe un astfel de inel. În Occident, nu este greu să descriem inelul de logodnă tipic: trebuie să aibă diamant, chiar dacă așa-numita tradiție nu are o istorie lungă în spate.

Inelul cu diamant, idealizat în cultura populară

Ne amintim că, în filmul „Pe aripile vântului” (Gone with the  wind, 1939), Rhett Butler o întreabă pe Scarlet O’Hara ce fel de inel să-i aducă atunci când o să o ceară în căsătorie, ea îl imploră: „Oh, un inel cu diamant. Și cumpără unul grozav, mare, Rhett”. Paisprezece ani mai târziu, Marilyn Monroe asigura publicul că „diamantele sunt cei mai buni prieteni ai unei fete”.

În anul 2023, însă, viziunile s-au modificat în ce privește aspectul unui inel de logodnă. De exemplu, atunci când căsătoriile între persoanele de același sex au fost legalizate, în 2017, bijutierii din Australia s-au adaptat cererii de inele bărbătești. Ulterior, pandemia de COVID-19 a extins și apetitul pentru inele de căsătorie mai mici și mai intime. Aceste tendințe, plus un număr în creștere de cupluri care vor ca bijuteriile să le reflecte individualitatea, au condus la o mișcare ce trece dincolo de clasicul inel de logodnă. Pietre colorate, multiple benzi și modele neobișnuite – inelul se adaptează, potrivit The Guardian.

Inelul de logodnă se adaptează vremurilor

„Observăm că oamenii, în general, nu mai vor o singură piatră, ci vor un aspect unic, contemporan. Ei vor culoare, așa că, în loc să își dorească un diamant alb, clasic, ei merg mai departe și aleg modele de diamant de tipul sare și piper, care este complet diferit”, a spus Sarah Gardner, designer de bijuterii.

La rândul ei, Nina Cueva, curator de bijuterii și de pietre, spune că oamenii sunt dornici să afle mai multe despre creație și vor ca aceasta să le reflecte personalitatea.

„Cu siguranță, ne îndepărtăm de diamantele simple. Oamenii vor să știe, de exemplu, de unde vin pietrele, originea este foarte importantă. Nu mai există reguli”, a spus Nina Cueva.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Savantul care a ars diamante pentru a dovedi că acestea sunt carbon

Astronomii au găsit o stea care devine „diamant cosmic” la 104 ani-lumină depărtare de Pământ

„Rozul Etern”, un diamant de 10,57 carate, vândut la licitație pentru o sumă record

Un cvadrilion de tone de diamante s-ar putea afla sub scoarța Pământului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase