Home » D:News » „Un urs însetat”, surprins pe camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

„Un urs însetat”, surprins pe camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

„Un urs însetat”, surprins pe camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș
Credit foto: Regia Națională a Pădurilor - Romsilva
Publicat: 17.12.2023

„Un urs însetat” a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, iar imaginile au fost date publicității de către reprezentanții Romsilva.

„Când ești însetat și dezamăgit în același timp…”, începe mesajul transmis de Romsilva pe o rețea de socializare online.

„Un urs din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș a fost surprins de una din camerele de monitorizare a faunei la una din adăpătorile din parc unde a ajuns însetat și de unde a plecat dezamăgit. Sub stratul subțire de gheață pe care încerca să-l dea la o parte a descoperit că nu mai este apă așa că s-a lăsat păgubaș”, continuă mesajul celor de la Romsilva.

„Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului”

„Urșii au habitatul în pădurile de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, mai arată mesajul Romsilva.

Pădurile din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în județele Harghita și Neamț și are o suprafață de 7.072 hectare, din care 5.123 hectare se află în zone de protecție, ceea ce înseamnă circa 73% din suprafața acestuia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase