Home » D:News » Suplimente din „orez roșu”, retrase de pe piață după ce cinci oameni au murit

Suplimente din „orez roșu”, retrase de pe piață după ce cinci oameni au murit

Suplimente din „orez roșu”, retrase de pe piață după ce cinci oameni au murit
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.03.2024

Mai multe produse din orez roșu au fost retrase de pe piața japoneză. Autoritățile au luat decizia în urma morții suspecte a cinci persoane. De asemenea, 100 de persoane au ajuns la spital, declanșând o amplă dezbatere națională.

Autoritățile japoneze au ordonat ca trei suplimente alimentare cu „orez roșu” să fie scoase de pe rafturile magazinelor din toată țara, deoarece cinci consumatori au murit și alți peste 100 au fost spitalizați.

Compania japoneză care a fabricat produsele a înregistrat aproximativ 12.000 de plângeri de la persoane care s-au plâns de probleme de sănătate

Suplimentele conțin orez fermentat cu drojdie

„Nu numai că vom investiga întreaga amploare a acestei probleme, ci și vom preveni răspândirea acesteia și vom oferi explicații și compensații acelor clienți care au fost afectați”, a spus președintele companiei, Akihiro Kobayashi, potrivit CNN.

Suplimentele conțin orez fermentat cu drojdie. Este vorba despre un ingredient despre care se spune că scade nivelul de colesterol și care este folosit în mod tradițional în condimentele și conservarea alimentelor și în producția de vin de orez. Oamenii de știință spun că procesul de fermentație poate, totuși, să producă o toxină periculoasă pentru rinichi.

Problemele din Japonia au produs efecte în mai multe țări din Asia care importă produsul cu orez.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase