Home » D:News » Siveco Romania recompenseaza studentii valorosi

Siveco Romania recompenseaza studentii valorosi

Publicat: 24.04.2008
Siveco Romania recompenseaza studentii valorosi
SIVECO Romania sustine talentul, capacitatile si entuziasmul tinerei generatii, motivandu-i sa se implice in activitati de cercetare stiintifica, imbinand pregatirea teoretica cu cerintele economiei si administratiei reale inca de pe bancile facultatii.

 Orientata spre promovarea tinerelor talente, SIVECO Romania a sustinut studentii participanti la sesiunea stiintifica studenteasca organizata de Academia de Studii Economice din Bucuresti, in zilele de 18 si 19 aprilie, la sectiunea intitulata Tehnologii informatice si de comunicatie in managementul organizatiei. Competitia studenteasca a atras atentia tinerilor, reunind 146 de reprezentanti ai anilor I [i III din cadrul Facultatii de Management, specializarile Managementul firmei si Administratie publica si un numar impresionant de 54 de lucrari prezentate.

In cadrul evenimentului, SIVECO Romania a recompensat cele mai bune dintre lucrari, printre care primele trei locuri, cu 15 premii speciale. Reprezentantii companiei prezenti la sesiunea stiintifica le-au explicat tinerilor studenti conditiile de admitere si beneficiile programului academic SIVECO. Expertii SIVECO le-au vorbit studentilor despre cat de important este, pentru dezvoltarea lor profesionala, sa se implice in activitati de cercetare stiintifica pe diverse arii de interes care imbina pregatirea lor teoretico-metodologica cu cerintele economiei si administratiei reale.  

„Este o participare absolut incurajatoare si ne bucuram ca am reusit sa atragem un numar asa de mare de studenti sa se implice in activitatea de cercetare stiintifica. Ne bucuram ca mediul privat, reprezentat la acest eveniment de catre compania SIVECO Romania, un partener constant al Academiei de Studii Economice, sustine tot mai des activitatile de cercetare in care se implica tinerii nostri”, considera Ioan Radu, prof.univ.dr in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si presedintele sectiunii „Tehnologii informatice si de comunicatie in managementul organizatiei”. 

In cadrul discutiilor purtate pe marginea lucrarilor prezentate de catre studenti, au fost dezbatute probleme de mare actualitate si extrem de diverse cu care se confrunta economia si administratia publica din Romania. Participarea studentilor la lucrarile sectiunii a fost motivata de caracterul de originalitate pe care l-au avut lucrarile prezentate, caracterizate prin prezentarea rolului si locului tehnologiilor IT&C in cresterea performantelor managementului organizatiilor romanesti.
 
Premiile venite din partea SIVECO au recompensat astfel implicarea deosebita pe care tinerii au avut-o in realizarea si prezentarea de lucrari inovative din sfera IT&C. Exersarea lucrului in echipa, oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si prezentare si competitia in sine au generat inscrierea de lucrari acoperind o tematica vasta din sfera IT&C, de la eLearning-ul romanesc si european, la concepte precum eServices, eHR, ERP (Enterprise Resource Planning), BPM (Business Process Modelling) sau BPR (Business Process Redesign) etc.
 
„Studentii pe care i-am intalnit cu ocazia sesiunii stiintifice sunt tineri entuziasti, dornici sa invete si sa fie implicati in proiecte complexe – am fost, de altfel, impresionati de temele abordate in majoritatea lucrarilor participante la competitia stiintifica, chiar si a celor provenite de la echipele anului I de facultate”, a precizat Dana Bichir, Vice-presedinte Calitate&Resurse Umane la SIVECO Romania.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase