Home » D:News » Noi consideratii asupra atacurilor marilor rechini albi

Noi consideratii asupra atacurilor marilor rechini albi

Publicat: 05.06.2008
Noi consideratii asupra atacurilor marilor rechini albi
Un alt surfer a fost ucis de rechini pe coasta mexicana a Oceanului Pacific pe data de 24 mai anul curent. Acesta este deja al doilea caz de atac fatal al rechinilor inregistrat in ultimele doua luni in largul acestor plaje. Oficialitatile si conservationistii se tem ca un al treilea atac ar putea declansa o adaevarata isterie dublata de o campanie de exterminare a rechinilor, anunta LiveScience.

Anchetele declansate de autoritati au relevant faptul ca cele doua victime au ignorat toate semnele si avertizarile scrise de pe plaja cu privire la prezenta rechinilor in aceste ape si s-au aventurat in apa riscandu-si si pierzandu-si, in ultima instanta, propriile vieti. Marina mexicana a inceput patrularile in zona iar conservationistii se tem ca aceasta ar putea declansa de fapt o vanatoare ilegala de rechini. Expertii in comportamentul rechinilor spun ca au de aface cu cazuri clasice de ignoranta din partea tinerilor, acestia aventurandu-se in ape cu placi de surfing. Astfel, silueta pe care o vede un rechin in apa este foarte asemanatoare cu cea a unei foci, prada sa naturala, ceea ce duce la declansarea instinctului de vanatoare al rechinilor.

Numarul atacurilor de rechin asupra oamenilor se ridica la circa 65 de cazuri annual, dintre care doar aproximativ 10 sunt fatale. Comparativ albinele ucid nu mai putin de 500 de oameni in intreaga lume in decursul unui singur an. Specialistii sunt de parere ca rechinii nu cauta sa atace oamenii in mod special dintr-un simplu dar definitiv motiv : nu suntem indeajuns de grasi pentru nevoile energetice ale rechinilor. Prada favorita a speciilor de rechini mari o constituie focile si leii de mare tocmai datorita acestui aspect.In mari si oceane cel mai mare pericol asupre vietii oamenilor este reprezentat de cele 20 specii de meduze veninoase, care ucid in medie peste 100 de oameni in decursul unui an.

Sursa: Live Science.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase