Home » D:News » Noi descoperiri in cazul activitatii neuronale

Noi descoperiri in cazul activitatii neuronale

Noi descoperiri in cazul activitatii neuronale
Publicat: 13.06.2008
Conform ultimelor studii in domeniu, neuronii si conexiunile neuronale, care duc la declansarea senzorilor umani de miscare, sunt mult mai inceti decat se credea pana in prezent, sunt de parere cercetatorii din cadrul California Institute of Technology.

“Tot ceea ce se vede, de fapt se afla undeva intr-un trecut foarte foarte apropiat“, declara Richard A. Anderson, cercetator in cadrul institutului american.
Studiul vine cu o concluzie cel putin interesanta. Rezultatele arata ca primele secvente neuronale trimise creierului de cate organele noastre de simt duc la crearea unor imagini anticipate de creier cu privire la evenimentele viitoare .

“Cu alte cuvinte, creierul isi genereaza propria sa versiune si forma de realitate, care permite omului mai degraba sa anticipeze evenimentele, decat sa le interpreteze la timpul prezent”, continua profesorul Andersen.
Cercetarile au continuat cu aplicatii ale acestei descoperiri pe maimute, care au reactionat in deplina concordanta cu noile teorii ale profesorului Andersen.
In prezent, se lucreaza la dezvoltarea unei metode prin care se urmareste implantarea unui nou aparat neuronal, care va servi drept interfata intre semnalele cerebrale ale indivizilor paralizati motor si membrele lor artificiale, ducand in final la controlul mental asupra miscarilor acestora.

Studiul, denumit “Forward Estimation in Movement State in Posterior Parietal Cortex”, va fi definitivat si publicat in forma finala pana la sfarsitul anului curent.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase