Home » D:News » Beauty a primit un cioc provizoriu

Beauty a primit un cioc provizoriu

Beauty a primit un cioc provizoriu
Publicat: 13.06.2008
Ea este o femela de acvila de mare cu capul alb, care in urma unei impuscaturi a unui braconiar a fost mutilata, o mare parte din ciocul ei fiind distrusa. O echipa mixta de ornitologi, dentisti si medici veterinari si-a propus in urma cu cateva luni sa faca toate eforturile pentru a o salva pe Beauty.

Echipa i-a atasat un cioc artificial acvilei, imbunatatindu-i nu doar infatisarea, ci mult mai important, modul de a se hrani. Noul cioc o ajuta sa apuce hrana, sa bea apa si sa-si curete penajul.
“Acvila a aterizat si acum are un cioc”, a declarat inginerul Nate Calvin dupa operatia propriu-zisa. Calvin a petrecut peste 200 de ore pentru a crea o proteza prostetica cu rol si functionalitate cat mai apropiata de cea a unui cioc normal de acvila.

Ciocul proteza este realizat dintr-un coplozit de Nylon si este atasat temporar acvilei. Un nou cioc realizat din materiale mai rezistente va fi realizat si atasat permanent acvilei in viitorul apropiat.
Cu toate ca salvatorii lui Beauty nu intentioneaza sa o elibereze in natura, unde supravietuirea ei ar fi putin probabila, noul cioc o va ajuta pe Beauty sa manance  si sa respire correct.
Aceasta metoda a scapat-o acvila de eutanasiere, metoda indicata de procedurile legale americane in aceste cazuri, care par fara speranta la prima vedere.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase