Home » D:News » Fluierul Mortii aztec a fost readus la viata

Fluierul Mortii aztec a fost readus la viata

Fluierul Mortii aztec a fost readus la viata
Publicat: 01.07.2008
Oamenii de stiinta au fost uimiti sa descopere un schelet ingropat intr-un templu aztec, avand in fiecare palma cate un straniu fluier din lut a carui forma este asemanatoare cu cea a craniului uman.

Nimeni nu a indraznit sa sufle la propriu in aceste fluiere sacrificiale, timp de 15 ani, de cand au fost descoperite . Cand cercetatorii au gasit un amator gata sa experimenteze fluierul aztec, concluzia a fost unanima: acesta este sunetul mortii.

Roberto Velasquez crede ca aztecii suflau in acest straniu si lugubru instrument, asa numitul “Fluier al Mortii”, inainte de a sacrifica cate o victima catre zei.
In varsta de 66 de ani, Velasquez este un inginer mexican care si-a dedicat intreaga sa cariera recreerii si redarii de sunete emise de instrumentele stramosilor sai precolumbieni. Astazi el produce replici ale fluierelor, naiurilor si altor instrumente de suflat descoperite in ruinele din Mexic si face parte dintr-un grup international de studiu care include arheologi, muzicieni si istorici. Medicii mexicani sunt interesati, de asemenea, de efectele instrumentelor muzicale precolumbiene. Aztecii se foloseau de anumite vibratii ale acestora pentru a trata bolile nervoase sau  diverse tipuri de nevralgii.

Arheologii moderni care au studiat in prealabil “Fluierele Mortii, cred ca scopul lor era de a ajuta sufletele victimelor sacrificate de-a lungul periculoasei calatorii intreprinse de suflet spre “Lumea din Adanc”.
Acestea erau folosite in egala masura si pe campul de lupta, deoarece sunetele ascutite emise aveau un efect terifiant asupra inamicilor.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase