Home » D:News » Cat timp va mai fi cerul albastru?

Cat timp va mai fi cerul albastru?

Cat timp va mai fi cerul albastru?
Publicat: 20.08.2008
Jocurile Olimpice care se desfasoara in aceasta perioada la Beijing au adus pentru locuitorii acestui oras deosebit de poluat, un cer albastru si aer respirabil. Insa pentru cat timp?, se intreaba acestia.

Masuri urgente au fost impuse de catre autoritatile de la Beijing pentru a diminua poluarea din orasul chinez, ca parte a unui proces gigantic care a vizat organizarea Jocurilor Olimpice.
Mai mult de jumatate dintre masinile Beijingului au fost scoase din circulatie, iar cele mai poluante fabrici au fost inchise pentru o perioada indelungata. Prin urmare, calitatea aerului a fost imbunatatita simtitor, iar testele efectuate ulterior s-au apropiat de nivelul normal.

Insa cetatenii Beijingului se intreaba daca vor mai putea vedea cerul dupa ce se va restabili circulatia masinilor, iar fabricile isi vor reincepe activiatatea.
Oficialii chinezi au promis ca vor continua sa faca eforturi in acest sens si sa gaseasca solutii pentru a asigura o mai buna calitate a aerului, in vederea reducerii poluarii din marile orase chineze. Noile masuri care vor fi luate vizeaza reducerea noxelor auto, a poluarii rezultate din arderea combustibililor si reducerea cantitatii de praf produse pe santierele de constructii.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase