Home » D:News » Descoperire arheologica de senzatie in Peru

Descoperire arheologica de senzatie in Peru

Descoperire arheologica de senzatie in Peru
Publicat: 28.08.2008
Arheologii peruani au scos la iveala, in apropiere de capitala Lima, ramasitele unei tinere de origine nobila, datand de acum 1300 de ani, tanara apartinand misterioasei populatii pre-incase, Wari, anunta DailyMail.

Descoperirea este una cu atat mai spectaculoasa cu cat este prima oara cand un mormant Wari este descoperit intact, dand arheologilor ocazia sa inteleaga ritualurile si obiceiurile acestei civilizatii disparute.

Cea mai importanta mumie, cea a femeii de origine nobila, poreclita Doamna cu Masca, a fost scoasa la lumina impreuna cu mai multe vase ceramice, obiecte de podoaba si textile asociate cu portul feminin al acelor vremuri. La inceputul saptamanii, arheologii peruani au mai scos la lumina doua mumii aflate in vecinatatea Doamnei cu Masca, apartinand unor barbati tineri, cel mai probabil, supusi ai nobilei Wari.

Cea mai socanta descoperire a fost cea a ramasitelor unui copil. Acesta, conform traditiei Wari, a fost sacrificat in urma ritualului mortuar, considera specialistii peruani.

Populatia Wari a dominat o mare parte a teritoriului de astazi a statului Peru, incepand cu anul 500 si pana in jurul anul 1000, atunci cand au disparut de pe scena istoriei.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase