Home » D:News » Miticul unicorn african filmat in premiera

Miticul unicorn african filmat in premiera

Miticul unicorn african filmat in premiera
Publicat: 11.09.2008
Faimosul okapi este o ruda indepartata a girafei care in Africa are un statut special, asemanator Unicornului din Europa. In decursul acestei saptamani o echipa a Societatii Zoologice din Londra a reusit sa filmeze un okapi pentru prima data in mediul sau natural, padurea ecuatoriala din bazinul fluviului Congo.

Evenimentul a devenit posibil datorita a mii de ore de cautari si studii inteprinse de zoologii britanici in junglele impenetrabile si izolate din Republica Populara Congo. In ciuda asemanarii aparente cu o zebra, okapi este de fapt singura ruda din familia girafelor adapata la viata din padurea deasa ecuatoriala. Okapi are de obicei doua coarne, dar au fost observati indivizi care prezentau un singur corn, ceea ce duce la acreditatra teoriei cum ca acest animal rar a stat la baza miturilor africane despre unicorni. Dungile de pe picioarele si corpul acestui straniu si timid ierbivor servesc la camuflarea acestuia in momentele in care alearga prin jungla.
Okapi este singurul animal din lume capabil sa isi linga ochii si urechile. Pentru a realiza acesta performanta, straniul ierbivor se foloseste de limba sa, neobisnuit de lunga, si de culoare albastra. Okapi a fost descoperit de abia in anul 1901 cand un trib de pigmei a oferit spre vanzare cateva piei de okapi unor exploratori belgieni. Fotografierea acestui rar erbivor a fost posibila cu ajutorul instalarii unor camere video in dreptul potecilor folosite de okapi cand se deplaseaza in jungla spre sursele de apa.

Sursa Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase