Home » D:News » A fost inventata bicicleta actionata de baterii solare

A fost inventata bicicleta actionata de baterii solare

A fost inventata bicicleta actionata de baterii solare
Publicat: 29.09.2008
Designerul Miroslav Miljevic, din cadrul firmei londoneze Z & Co Design, a prezentat presei recent, noul concept de bicicleta actionata exclusiv prin baterii solare. Noua inventie a facut furori in cadrul Expozitiei de Tehnologii Nepoluante din Londra.

Vehiculul de culoare galbena, botezat “Cycle Sol” este actionat prin pedalare normala, in schimb este echipat cu o cupola pe care sunt amplasate baterii solare. Cand ciclistul pedaleaza intr-o zi insorita, razele solare incarca o baterie care poate actiona un mic motor electric situat in spatele acestei biciclete revolutionare. Astfel, dupa o bucata de drum in care a pedalat, ciclistul respectiv poate comuta pe motorul electric si astfel sa ajunga la destinatie asezat confortabil in sa, fara a mai fi nevoit sa pedaleze macar o singura data.
“Bicicleta este prevazuta cu un acoperis intesat de celule solare. Oricine o poate lasa la birou, pentru ca la afarsitul programului de munca, sa poate ajunge acasa fara a mai pedala. Intreaga bicicleta a fost construita din materiale ecologice, in plus, in caz de ploaie, panoul solar serveste drept acoperis” afirma inventatorul sau, Dr. Miljevic

Sursa : Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase