Home » D:News » Informatizarea companiilor furnizoare de utilitati

Informatizarea companiilor furnizoare de utilitati

Informatizarea companiilor furnizoare de utilitati
Publicat: 30.09.2008
Utilitatile publice au trecut, in ultimii ani, intr-o noua etapa de dezvoltare, marcata, in special, de descentralizare si privatizarea diferitelor categorii de furnizori. Aceste schimbari la nivel organizational au condus la necesitatea restructurarii fundamentale a modului de lucru in acest sector.

Una dintre prioritatile furnizorilor de Utilitati, in general, si a celor de servicii de Salubritate, in special, o reprezinta, in prezent, standardizarea si automatizarea prin mijloace informatice  a operatiunilor de lucru, specifice  acestei verticale industriale. Accelerarea procesului de informatizare din zona serviciilor a exercitat o anumita presiune asupra operatorilor din Salubritate. Pe fondul ascutirii concurentei si al extinderii retelei de furnizori de servicii de Salubritate, acestia au identificat in software-ul specializat principala resursa de dezvoltare pe termen lung.
 
“Sistemele informatice izolate, functionale pana nu demult la nivelul companiilor de Utilitati, nu mai corespund noilor exigente ale acestei piete. Importarea standardelor europene de calitate si necesitatea unui management performant ii determina pe operatorii din Salubritate sa apeleze la instrumente moderne de suport al activitatilor. Respectand aceasta tendinta a pietei, SIVECO Romania a pus la punct sistemul integrat SIVECO Applications, cu dezvoltari particulare pentru zona de Utilitati”, a declarat Vasile Neacsu, Utility Cluster Manager in cadrul SIVECO Romania.
 
Aplicatia ERP (Enterprise Resource Planning), dezvoltata de SIVECO Romania, are capacitatea de a fi configurata pentru o gama larga de servicii de Utilitati, de la furnizarea energiei electrice, a energiei termice, a apei potabile si canalizarii, a gazelor naturale, pana la servicii de salubritate, servicii de telefonie, radio, televiziune, cablu, internet etc. Pentru adaptarea aplicatiei la cerintele particulare ale fiecarui operator, aceasta solutie informatica poate declina noi functionalitati, la cerere.
 
„Expertiza SIVECO Romania in informatizarea furnizorilor de Utilitati s-a imbogatit cu implementarea de succes realizata in cadrul companiei URBAN, care a decis sa-si eficientizeze activitatea prin intermediul SIVECO Applications. Fiind unul dintre operatorii de salubritate importanti la nivel local, URBAN certifica, prin alegerea sa, fiabilitatea si eficienta solutiilor informatice ale SIVECO Romania”, a adaugat Vasile Neacsu.
 
Dezvoltarea actuala a sectorului romanesc de Utilitati, precum si aria mare de acoperire a acestui tip de servicii creeaza premisele pentru diversificarea si rafinarea  viitoare a cerintelor informatice din aceasta zona.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si  "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
 

 
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase