Home » D:News » Insulele energiei – o sursa “verde” pentru viitor

Insulele energiei – o sursa “verde” pentru viitor

Insulele energiei – o sursa “verde” pentru viitor
Publicat: 14.11.2008
Oceanul abunda in energie, sub forma vantului, valurilor sau soarelui. Acestea ar putea fi exploatate cu rezultate maxime, daca s-ar crea ceea ce cercetatorii au numit “Insula Energiei”: o platforma oceanica plutitoare care sa capteze si sa transforme fortele naturale in energie “verde”, care va inlocui clasicul petrol.

Conceptul a fost dezvoltat de catre inventatorul Dominic Michaelis, care s-a declarat nesatisfacut de progresul incet al dezvoltarii conversiei energiei termale a oceanului. Prin acest procedeu, apa rece este pompata din adancul oceanului pentru a genera electricitate.

“Insula energiei”, pe care a creat-o impreuna cu fiul sau, ar avea o instalatie de conversie a energiei termale, insa platforma cu o intindere de 600 de metri patrati ar mai fi dotata si cu turbine de vant si colectori solari. Aditional, convertorii energiei valurilor si turbinele de captare a curentilor oceanici ar transforma puterea apei care se misca in jurul platformei in energie.

“O singura astfel de insula ar genera 250 de megawatti, indeajuns pentru a asigura nevoile unui oras mic. Mai multa energie ar putea fi obtinuta daca ar fi create mai multe insule, sub forma unui arhipelag”, a declarat Michaelis. Pentru a atrage posibili investitori, echipa care a lucrat la dezvoltarea proiectului isi va prezenta conceptul in cadrul U.S. China GreenTech Summit, care are loc in Shanghai. 

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase