Home » D:News » Cel mai bun cadou de Craciun? Un tanc

Cel mai bun cadou de Craciun? Un tanc

Publicat: 22.12.2008
Cel mai bun cadou de Craciun? Un tanc
Conform ultimelor sondaje, majoritatea barbatilor din Marea Britanie si-ar dori drept cadou de Craciun cadou un tanc in marime naturala. In intimpinarea acestora a venit o echipa de cercetatori care a realizat o copie la marimea 1/4 a faimosului tanc german Tiger, considerat cel mai puternic si performant tanc din perioada celui de al doilea Razboi Mondial.

Mini-monstrul de metal are o lungime de 1, 80 metri, greutatea de 250 kilograme, blindaj impresionat, precum si un tun actionat electric. Mini-tancul dezvolta o putere suficienta pentru a remorca si a trage o masina obisnuita de familie. Jucaria pentru barbati este actionata de doua motoare de 500 de wati fiecare si detine de asemenea recodul celui mai mare tanc actionat radio din intreaga lume. Costul sau se ridica la cifra de aproape 20.000$, in timp ce versiunea sa mult mai mica este disponibila deja in magazinele de jucarii pentru copii, la pretul de 200 $ bucata.

Modelul Tiger nu este primul tanc de aceste dimensiuni, compania mama producand in prealabil modelele renumitelor tancuri americane Sherman precum si versiunle adaptate ale tancurilor rusesti T 34. Fondatorul companiei producatoare de mini-tancuri, Mark Spencer a declarat ca a conceput singur modelul tancului dupa de a cumparat in prealabil o versiune mai putin detaliata oferita de un vanzator de tancuri din Rusia. O parte din partile componente au fost produse in Rusia, in timp ce restul a fost comandat in China. Tancul original german Tiger a fost considerat cel mai puternic tanc care a activat pe campurile de lupta din cel de al doilea Razboi Mondial. Echipat cu un blindaj extrem de solid, un tun cu o raza mare de actiune si o greutate totala de 69,8 de tone, tancul Tiger era practic indestructibil in confruntarile cu celelalte tipuri de tancuri produse in aceeasi perioada de catre britanici, americani si sovietici.

Sursa : Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase