Prima pagină D:News

Catedrala bolizilor din Stuttgart

Redactia Descopera.ro | 02.17.2009 | ● Vizualizări: 129
Catedrala bolizilor din Stuttgart     Porsche, Muzeul Porsche, Porsche Museum, Stuttgart, colectie, Ferdinand Porsche + zoom
Galerie foto (4)

Un nou templu inchinat stilului si vitezei isi asteapta credinciosii in Germania – bine ati venit la cel mai mare muzeu faurit pentru un singur brand auto din lume: Porsche Museum.

“Catedrala Masinilor”, a carei constructie a costat 100 de milioane de euro, s-a deschis la Stuttgart, orasul de bastina al celebrului brand auto Porsche, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la aparitia primului model cu acest nume. Pe o suprafata de 5.600 metri patrati, stralucitorul si futuristul edificiu din otel si sticla, care se odihneste pe trei imense coloane, parand ca leviteaza deasupra pamantului, gazduieste 80 dintre cele mai faimoase masini ale companiei, printre care prototipul original Volkswagen Beetle, construit de insusi Ferdinand Porsche in anii 1930 si fastuosul Porsche Type 64, un bolid de curse cu caroserie din aluminiu, primul care avea sa poarte numele Porsche. Un alt exponat asteptat cu mare interes de catre vizitatori este masina de curse 917/20, cunoscuta si dupa porecla "Pink Pig" capatata in urma culorii sale si a opozitiei unui designer vis-a-vis de forma sa – acesta a "taiat-o" simbolic cu vopsea rosie si a scris pe diversele "bucati" numele a diferite feluri de carne. Majoritatea exponatelor se afla intr-o perfecta stare de conservare si sunt inca functionale.