Home » D:News » Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier

Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier

Publicat: 02.03.2009
Templul lui Irod, reconstruit de catre un fermier
Un fermier din Marea Britanie lucreaza de 30 de ani la reconstructia templului biblic al lui Irod. Aceasta este cea mai fidela reprezentare a magnificei cladiri din Antichitate.

Alec Garrad, in varsta de 78 de ani, incearca de 30 de ani sa reconstruiasca macheta la scala a templului lui Irod. Conform propriilor estimari, englezul a petrecut pana acum 33.000 de ore dedicate acestui proiect, realizand o macheta de 6 pe 3 metri, care conform istoricilor este cea mai fidela reprezentare din toate timpurile a templului lui Irod. Daca va intrebati de ce a petrecut Garrad atat de mult timp la aceasta constructie, aflati ca fiecare caramida a templului a fost modelata si pictata de el. De asemenea, pentru a popula curtile templului, Garrad a sculptat 4.000 de figurine, niciuna identica cu cealalta, costumate cu diverse porturi ale vremii.

"Intotdeauna mi-a placut sa fac modele si, pe masura ce imbatraneam, mi-am dat seama ca vreau sa realizez un proiect care sa ramana in urma mea. Am vazut mai multe reprezentari ale Templului lui Irod insa niciuna nu-mi inspira maiestria impunatoare despre care au vorbit profetii si istoricii. Prin urmare, m-am gandit sa-l reconstruiesc eu", declara Garrad. Fermierul a petrecut vreme de 3 ani cercetand istoria si schitele templului, inainte de a se apuca de constructia modelului la scala 1:100. Desi modelul sau a fost premiat si laudat de istorici, Garrad considera ca inca nu a terminat treaba. "Mereu mai gasesc ceva de facut la el", spune el. Templul istoric, una dintre cele mai remarcabile cladiri ale Antichitatii, a fost ridicat de catre Irod cel Mare in anul 19 i.Hr si a fost darmat de romani la doar 6 ani de la terminarea constructiei, in anul 70 d.Hr.

Sursa: Rex

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase