Prima pagină D:News

Catacombele lui Dracula au fost descoperite in Ungaria

10.07.2009 | ● Vizualizări: 2498
Catacombele lui Dracula au fost descoperite in Ungaria     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Arheologii maghiari ai Universitatii Pecs din orasul ungar cu acelasi nume sunt de parere ca au descoperit aici o pivnita ce i-ar fi putut apartine voievodului roman Vlad al III-lea, personaj legendar cunoscut in toata lumea sub denumirea de “Dracula”.

Potrivit rapoartelor intocmite de Tomas Fedeles, profesor deistorie medievala si moderna al Universitatii Pecs, Vlad a trait incasa de doua etaje de deasupra catacombei, amplasata in piatacentrala de astazi a orasului.

Fedeles a descoperit un document ce contine descrieri detaliate alelocuintei si ale proprietarilor, in randul carora numele "Drakulya"ar fi mentionat. Cercetatorul crede, pe baza acestor fapte, capivnita de sub casa ar fi fost folosita de insusi "Dracula".

Un arheolog local, Oliver Gabor, sustine ca celula este unadintre cele mai impresionante de factura medievala identificatepana acum si considera ca viitoarele excavari ar putea aduce lasuprafata informatii importante.

Cu toate acestea, autoritatile au de gand sa inchida sit-ul si sasisteze lucrarile, ca urmare a declaratiei lui Zoltan Karpati,arheolog oficial al Serviciului de Protectie a VestigiilorCulturale, conform careia in urma sapaturilor nu s-au gasit obiectecare sa faca trimitere la un proprietar individual.

Vlad Tepes si-a petrecut, intr-adevar, mai mult de zece ani dinviata in captivitate in Ungaria, intemnitat de Matei Corvin.Voievodul valah a fost asasinat spre finele anului 1476 si se credeca a fost ingropat la Manastirea Snagov. Totusi, examinarilerecente ale mormantului nu au condus decat la descoperirea a catevaoase de cal datand din era neolitica.Sursa: Astigan

Citeste articolul zilei - Top 10. Apocalipsa infilme

CITESTESI: