Prima pagină D:News

Rusia lanseaza cele mai noi vaccinuri anti-gripa porcina

Redactia Descopera.ro | 10.08.2009 | ● Vizualizări: 57
Rusia lanseaza cele mai noi vaccinuri anti-gripa porcina     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Din cauza aparitiei temutului virus al gripei porcine, coroborata cu apropierea sezonului rece, autoritatile ruse au anuntat inceperea productiei in masa a doua vaccinuri diferite pentru a stopa in acest mod orice risc de declansare a unei epidemii.

Veronika Skvortsova, delegat al Ministerului Sanatatii din Rusia, a declarat ca productia a inceput din data de luni, 5 octombrie, anul curent, moment din care vor fi produse cel putin 35, 5 milioane doze pana la finele anului. Conform declaratiilor oficiale, vaccinurile au fost deja testate in conditii de laborator.

"Nu s-au inregistrat efecte secundare, iar toate persoanele voluntare care au participat la testari sunt perfect sanatoase. La finele lunii octombrie vor incepe vaccinarile copiilor si adolescentilor, categoriile cele mai vulnerabile", declara in continuare dr. Skvortovska.
Pana in prezent, in Rusia au fost identificate 591 cazuri confirmate de gripa porcina, in conditiile in care in lumea intreaga sunt peste 340.000 cazuri, iar un numar de 4.100 persoane au decedat deja pana pe data de 27 septembrie 2009.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :