Prima pagină D:News

Rusia lanseaza cele mai noi vaccinuri anti-gripa porcina

10.08.2009 | ● Vizualizări: 51
Rusia lanseaza cele mai noi vaccinuri anti-gripa porcina     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Din cauza aparitiei temutului virus al gripei porcine, coroborata cu apropierea sezonului rece, autoritatile ruse au anuntat inceperea productiei in masa a doua vaccinuri diferite pentru a stopa in acest mod orice risc de declansare a unei epidemii.

Veronika Skvortsova, delegat al Ministerului Sanatatii dinRusia, a declarat ca productia a inceput din data de luni, 5octombrie, anul curent, moment din care vor fi produse cel putin35, 5 milioane doze pana la finele anului. Conform declaratiiloroficiale, vaccinurile au fost deja testate in conditii delaborator.

"Nu s-au inregistrat efecte secundare, iar toate persoanelevoluntare care au participat la testari sunt perfect sanatoase. Lafinele lunii octombrie vor incepe vaccinarile copiilor siadolescentilor, categoriile cele mai vulnerabile", declara incontinuare dr. Skvortovska.
Pana in prezent, in Rusia au fost identificate 591 cazuriconfirmate de gripa porcina, in conditiile in care in lumeaintreaga sunt peste 340.000 cazuri, iar un numar de 4.100 persoaneau decedat deja pana pe data de 27 septembrie 2009.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :