Prima pagină D:News

Mii de animale vor fi sacrificate intr-un ritual religos

11.22.2009 | ● Vizualizări: 736
Mii de animale vor fi sacrificate intr-un ritual religos     ritual, sacrificiu, animale, religie, nepal, katmandu + zoom
Galerie foto (1)

Apogeul unui festival hindus care se va desfasura in capitala Nepalului, Katmandu, consta in sacrificiul a mii de animale in cadrul editiei din acest an desfasurata in zilele de 24 si 25 noiembrie, in pofida protestelor venite din partea nenumaratelor asociatii pentru protectia animalelor din intreaga lume, anunta agentia de stiri AFP.

Festivalul Gadhimai este celebrat o data la fiecare cinci ani,si se bucura de o mare atentie din partea credincosilor hindusi dinIndia si Nepal. Conform organizatorilor, au fost pregatite peste200.000 de bivoli, porci, capre si gaini care vor fi sacrificate inonoarea zeitatilor. Nenumaratele proteste la adresa macelaririiunui numar atat de mare de animale, i-au lasat indiferenti peorganizatorii care nu au dat importanta nici protestelor de stradaorganizate de ONG-urile straine in Katmandu si in districtulBara.

"Pentru nimic in lume nu vom stopa traditia veche de milenii.Aceasta este religia, credinta si obiceiurile noastre, si ni le vommentine cu orice pret. In plus, la festival au sosit deja mii deoameni cu animalele pregatite pentru jertfa", declara MotilalKushwa, membru in comitetul organizatoric. Credinciosii suntconvinsi ca sacrificarea animalelor in onoarea zeitei Ghandimai, vaopri puterea raului si va aduce prosperitate. Multi participantisosesc din statul indian Bihar, unde sacrificiile in masa au fostinterzise in unele regiuni. Pe de alta parte, protestatarii afirmaca modul in care sunt ucise animalele este unul barbar si dureros.Guvernatorul Taranath Gauram, a declarat la randul sau ca sute depolitisti au fost deja comasati in zona pentru evitareaeventualelor violente. Ram Bahadur Bamjan, adolescentul despre carese crede ca este incarnarea lui Buddha Sakiamuni, a anuntat ca vaparticipa in cadrul manifestatiilor de protest, si se va rugapentru spiritele miilor de animale ucise.

Sursa: AFP

CITESTE SI:Descopera.roare nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru! Intra>>