Prima pagină D:News

Un nou tratament pentru carii

Redactia Descopera.ro | 01.20.2010 | ● Vizualizări: 270
Un nou tratament pentru carii     dentist, bacterii, carie + zoom
Galerie foto (1)

In circa 3-5 ani, dentistii le vor putea trata cu ajutorul unor lampi cu plasma, care in doar cateva secunde reduc de 10.000 de ori concentratia de bacterii din cavitatea bucala.

Scaunul dentistului nu va mai infricosa asadar pe nimeni: in cel mult cinci ani, cariile se vor trata printr-un simplu "jet" de plasma, adica cu lampi de gaz plasma rece care, pulverizat in carie, o curata de toate bacteriile patogene si elimina tesutul infectat fara sa dauneze dintelui.

Revolutionara solutie apartine echipei de medici conduse de Stefan Rupf la Universitatea Hamburg. Potrivit unui articol pe acesta tema, publicat in Journal of Medical Microbiology, in doar cateva secunde, lampile cu plasma sunt capabile sa reduca de 10.000 de ori concentratia de bacterii dentare.

Plasama utilizata de cercetatorii germani este rece si nu-i produce pacientului nicio durere. "Gratie temperaturii scazute se pot omori bacteriile pastrandu-se integritatea dintilor", a precizat Rupf.

In plus, anul trecut, o echipa de cercetatori de la Leeds Dental Institute a descoperit o proteina care le va permite specialistilor sa repare gaurile din suprafata bolnava a dintilor intr-o maniera naturala, "atragand" mineralele care formeaza smaltul acestora in acelasi mod in care corpul uman creeaza noi dinti.
Sursa: Ansa

CITESTE SI:


Tag-uri: dentist | bacterii | carie

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI