Prima pagină D:News

Un alt fel de carte electronica - pentru copii

Redactia Descopera.ro | 01.25.2010 | ● Vizualizări: 377
Un alt fel de carte electronica - pentru copii     tehnologie, electronica, carte, computer, lumina, sunet, circuit + zoom
Galerie foto (1)

“Cartile cu poze” tridimensionale – acelea ale caror pagini au decupaje care se ridica atunci cand cartea este deschisa – devin hi-tech: imaginilor li se adauga lumini, sunete sau miscari care fac povestea si mai palpitanta.

Ideea a fost pusa in practica de oamenii de stiinta de la Laboratorul Media al MIT (Massachusetts Institute of Technology) din SUA: ei au incorporat circuite electronice in paginile cartii, transformand-o intr-un mic spectacol plin de efecte speciale.

Plantele carnivore reprezentate in carte te apuca delicat de un deget, ca raspuns la semnalul dat de senzorii incorporati; cladirile desenate se lumineaza cu ajutorul LED-urilor, iar sunetele adauga atmosfera imaginilor.


Inginerii de MIT au utilizat materiale hi-tech precum vopseaua si tesaturile cu proprietati conductive sau aliajele cu memorie si au integrat diverse componente de calculator in pagini, astfel incat obiectul rezultat reprezinta, practic, un nou tip de carte - Electronic Popable Book, cum au numit-o creatorii sai - care va inaugura o noua era in productia de carti pentru copii.

Sursa: New Scientist

CITESTE SI: