Home » D:News » A scris doua carti pe petale de trandafir

A scris doua carti pe petale de trandafir

A scris doua carti pe petale de trandafir
Publicat: 14.05.2009
Anatoly Konenko, un locuitor obisnuit al orasului siberian Omsk a decis sa isi exprime admiratia si respectul fata de mememoria poetului sau favorit, Alexander Puskin, intr-un mod mai putin obisnuit.

Anatoly este de formatie arhitect, dar din anul 1990 a inceput sa fie atras de studiul artei microminiaturale. Deoarece nu avea uneltele necesare pentru crearea operelor de arta microscopice, a intreprins o calatorie la Moscova unde l-a intalnit pe Stanislav Feodor, un chirurg specializat in microchirurgia oculara. Impresionat de talentul lui Anatoly, Feodor l-a sprijinit in demersul sau de a obtine unelele respective. 

Pentru inceput, Anatoly a pictat pe boabe de orez chipurile presedintilor americani George W. Bush si Jimmy Carter. De asemenea, presedintii Mihail Gorbaciov si Alexander Lukasenko au primit in dar carti miniaturale faurite de Konenko. Pentru premierul Valdimir Putin, Anatoly a pregatit un cadou care a reusit sa-l surpinda chiar si pe numarul 1 de la Kremlin. Siberianul i-a oferit in dar lui Putin o musca incaltat cu ghete de aur. Lui Anatoly i-a luat nu mai putin de 7 ani pentru a face ghetele din aur ale insectei. In onoarea lui Alexander Puskin, Anatoly Konenko a transcris pe o carte miniaturala formata din petale de trandafir 10 poeme de-ale lui Puskin, al caror subiect sunt trandafirii. Cartile din trandafiri au cate 28 pagini-petale cu dimensiunile de 27×32 milimetri.

“Sunt ca o bufnita activa doar noaptea, cand toti dorm eu lucrez. Pentru a-mi desavarsi munca am avut nevoie de liniste absoluta si de o sincronizare speciala a respiratiei. Mi-a luat un an de zile pentru a termina cartile din petale de trandafir” declara Anatoly Konenko.

Sursa: Pravda
 

CTIESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase