Prima pagină D:News

Broastele au colonizat Terra

Redactia Descopera.ro | 02.18.2010 | ● Vizualizări: 233
Broastele au colonizat Terra     broaste, terra, evolutie, habitat, specie + zoom
Galerie foto (1)

Desi nu se bucura de o “reputatie” grozava in ochii marelui public, potrivit unui studiu realizat de o echipa internationala de specialisti, broastele se numara printre animalele care au reusit sa se raspandeasca cel mai eficient pe intreaga planeta.

Studiul in cauza, publicat in revista Science, demonstreaza ca aceste amfibii, din clasa batracienilor, gratie capacitatii lor de a se adapta, au fost printre cei mai mari "pionieri" din regnul animal. Plecate din America de Sud, unde a inceput povestea lor evolutiva, s-au raspandit apoi prin intreaga Asie, Europa si America. In Australia a fost importata de om "broasca marina".

"Ceea ce studiul nostru demonstreaza este ca broastele sunt capabile sa acumuleze caracteristici in masura sa le transforme in pionierul perfect, adica un animal cu o structura apta sa suporte mari variatii ale ambientului, sa se reproduca in orice conditii si sa se apere de pradatori", a comentat italianul Michele Menegon, unul dintre cercetatori.

Tocmai datorita acestor "dotari" , supravietuitoarele broaste au putut sa "colonizeze" cea mai mare parte a planetei intr-un timp foarte scurt, si nu numai atat, ci si sa se diversifice si sa-si ocupe noile teritorii intr-un mod durabil. Pe masura ce colonizarea a avansat, in functie de habitat, broasca-pionier s-a adaptat modificandu-se in peste 500 de specii.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Tag-uri: broaste | terra | evolutie | habitat | specie